sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Katsaus viikkolle 51

Maanantaina otettiin vähän kevyemmin.
Tiistaina Nea sai houkuteltua Vuokkoset Areenalle yötreenailuun, jolloin treenit päättyi 00.13 ja olo olikin vähän ZZZzzzz. Mukaan otettiin myös Donny, joka reenasi samalla kentällä Jokun ja Nean kanssa samanaikaisesti eikä yhtään häiriintynyt. Todella upee hetki ! Lelun palautusta liinalla otettiin ja on paranemaan päin. PA paikkaa vahvistetaan niin, ettei oikea etutassu tule mun kengän kärjelle. Stoppeja otettiin myös siivekkeen kierroin. Suhde on jo muodostunut aika vahvaksi ja D:n työmotivaatio on hurja !
Ripan kanssa oltiin kentällä samaikaisesti Maaretin ja A:n kanssa eikä Ripakaan yhtään ottanut häiriötä muista kentällä reenaavista. Ripan vire oli ylikorkea ja seuruussa tulee ihan eteen ja poikittaa, mihin tulee nyt pikkuhiljaa puuttua, mutta siten ettei seuruun hyvä vire kärsi.

Keskiviikkona oli tehistreenit ja Charlotte oli suunnitullut kaksi kivaa temppurataa. Oma fiilis oli kerrankin ihanan rento, mikä heti näkyi Ripan ja mun tekemisessä. Ripan häntä heilui ja sillä oli todella hauskaa. Oli hyppysarjan päässä nouto, kaukot, seuruu, seuruussa istu ja ruutuun lähetys. Tokalla radalla oli seuruuta ja piruetti tehtiin aina liikkurin käskystä. Lt jossa matkan arviointi ja lopuksi vieraan lelun tuonnit määrätyltä matkalta. Todella hauskoja juttuja toteuttaa ja tuli hyvät onnistumiset. Ripan etutassujen ylimmät anturat kärsi pintavauriot lt:n stopissa eli kyllä oli hyvä maahanmenoa <3
Vielä illan päätteeksi päästiin Juuson aksareeneihin. Juuso ei itse ollut paikalla, mutta Suvi koutsasi. Ripa oli vähän vauhdikas ja pikkasen liian laajat kaaret - oliskohan jo väsy vienyt parhaimman keskittymiskyvyn (?).

Torstaina otettiin rennosti.

Perjantaina taas Donny mukaan ja tokotreenien vedon jälkeen omatoimitreenit.
Ripalle lt:n stoppeja siivekettä kiertäen, OK mutta kiertää siivekkeen aika kaukaa ja vähän laiskasti/vetelästi mutta laukalla, joten en puuttunut. Stopit ihan jees.
Noutoja tulee palastella jotta vahvistuu edelleen nostot, palautus vauhti ja eteen tuomisen oikea paikka.
Seuruussa ylivireys, joka lisää ääntelyä ja taas on edessä poikittaen.
Kaukot sujuu mallikkaasti riman kanssa. Matkaa saa olla reilusti yli VOI luokan.
Donnylle lelun palautusta jälleen. Nyt annoin voittaa lelun taistelussa ja hyvin tulee jo minua kohti, vakkei lelu ihan "käteen" asti tulekkaan. Ei kuitenkaan rallattele. Seuruuta myös viilattiin ja luoksetulon stopit, joita heti alkaa ennakoimaan, joten pitää varoa !

Lauantaina oltiin hakuilemassa Landbossa. Donny pääsi tallomaan aluetta ja otti kaiken irti ja juoksi sinne eiku tälle tai siis tonne, huoh :D Välillä kantoi jotain mikä oli oksan ja puun välistä.
Ripalle otettiin neljä pistoa siten, etten mennyt ollenkaan piiloille vaan ukko palkkasi heti kun R löysi ja kutsuin sitten takaisin keskilinjalle. R lähti aina TOSI hyvin ja itsevarmasti. Kyllä Ripa osaa vaikka joskus vähän mörköileekin.

Sunnuntaina tokon lahnatreenit. Ripalla alkuun ruutu, johon kentän mittainen siirtymä ja tosi hienosti tuli mun kanssa. Vauhti oli ruudulle hyvä, huusin maahan liian aikaisin ennen ruutunauhan ylitystä eikä R pysähtynyt, prkl ! Nooh, koira oli hyvin ruudussa ja seuruuseen tulo oli vauhdikas ja lelupalkka siitä. Tehtiin muutama toisto jotta selvennettiin sitä maahan menoa, mutta sitten jo kärsi vauhtikin :p Hyppynouto muuten ok, mutta se palautus on vaan vino. Palautuksen treeniin mukaan polvitönäisy, jotta korjaisi paikan itse sekä erilaiset palautuskulmat. Metallinoudossa eikä kyllä jää epäselväksi kapulan yök yök, vaikka sen suuhun ottaakin, palkkasin heti noston jälkeen. Sitten funtsattiin sitä seuruun paikkaa porukalla ja päädyttiin, että teen aina lievän mutta tiukan käännöksen vasemmalle ja heti PA kun R tulee liian eteen/poikittaa sekä palkka takaa oikeasta kädestä mikäli korjaa takapään. Takapään jumpat nyt myös käyttöön. Kaukot näytti hyviltä riman kanssa ja nyt myös ilman rimaa. Kokeilaan siten että joka vuorotellaan rimalla ja ilman.
Donny pääsi jälleen reenimään ja kas kas lelun palautusta liinassa. Mirjami avusti ja kehui koiran edistymistä, jihaa! Hyvä siitä tulee. Seuruun käännöksi katsottiin ja paikkaa. PA paikka näytti nyt hyvältä, jokusen kerraan oik etutassu tuppaa liian eteen. Oik käännös aika kiva, mutta vasemman kanssa pitää edelleen tehdä töitä - takapään käyttöä treenataan ! Hyppy otettiin ihan uutena ja hyvin ymmärsi. Mirjami oli palkkaamassa hypyn takana ja kivasti lähti käskystä ja palasi takaisin kutsusta. Siitä sekin alkaa. Loppuun otettiin lt, mikä oli vauhdikas.

Viikon kohokohta oli piparihaaste, jossa Ripa oli ylivoimainen onnistuen heti ekalla yrityksellä. Muut vain söivät suustaan piparinsa, joten piti keksiä jotain muuta ja tältä tuo sitten näytti              

Donny oli koko viikonlopun kylässä. R ja D ystävystyivät vihdoinkin oikein todella riehaantuen sisällä juoksemaan 110 lasissa ja ihan täys hulabaloo siitä syntyi, mutta osaavat nuo kaverukset ottaa vähän rauhallisemminkin. On ne vaan MAHTAVIIII !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti