tiistai 7. tammikuuta 2014

Pyhien aikaa ja vuosikin siinä vaihtui

Joulun aika meni reenien merkeissä, vaikkei ollut tarkoitus, mutta mutta kun Donnykin oli meillä Loppiaisviikonloppuun asti niin pitihän sitä reeneihin satsata :)

25.12.13 Tehis
Markon suunnittelema joulurata, josta video:
http://www.youtube.com/watch?v=DCa22HxiQDA&feature=youtu.be
Radassa oli Ripalle ihan tarpeeksi haastetta, mutta kivaa oli.

Donnylle otettiin edelleen lelun palautusta liinalla ja stopin alkeita.

26.12.13 Paimennusta
Kinkun sulatustreenit Somerolla. Ripa ja Donny matkassa ja ruokakin tarjottiin yhteishintaan 55 euroa.

Ripa pellolla poispäinajoa ja hakukaaria. Pikkasen hermo menee tuon piippauksen kanssa, mutta olin tosi tyytyväinen Ripan aktiivisuuteen poispäinajossa, hieno setti.
Donnylle ensin hallissa kuuntelutreenit ja sitten ulos kuljetusta ja hakuja. Hyvin toimii koira - siis todella hyvin !

27.12.13 Perjantai tokoilut
Ripalle ruudun läpijuoksia vauhdin saamiseksi. Seuruuta jotta saadaan nokitus pois eli heti nokittaessa käännytään vajaa vasen ja liike seis ja katsotaan josko korjaa. Palkka kun työstää paikkaa.
Donnylle pa omatoimista hakua. Takapään käyttö. Pm, jossa tulee auttaa ja palkita. Leikkiä lelua palauttaen.
Molemmat koirat tosi hyvin motivoituneet eivätkä halua pois hallista !!!

Su 29.12.13 Marin extratreenit
Ripan kanssa työstettiin noutoja sekä nostoja että palautusta:
Nostoihin: R maahan ja kapula eteen ja minä lt matkan päähän kutsumaan, kun kapula nousee HETI palkka (lelu, namit kädessä tai purkki takana). Palkan ajoitusta vaihdellaan.
Vieras ihminen hetsaa Ripan ottamaan kapulan suuhun kädestä ja ottamisen jälkeen kehutaan ja pyritään saamaan aikaan ylpeä kuljetus.
Palautuksen paikkaa vahvistetaan ensin luokse-käskyin siten, että korjaa asemon minun liikkuessa 10-15 cm sivuun. Kun em vahva, lisätään mukaan kapula.

Uudenvuoden treenit 31.12.13
Ripalle Marin treeneistä työstettiin noutoja.
Donnylle ruutua lelulla, seuruuta varsinkin vasemmalle käännös, joka jo paljon parempi. Sitten uutena hyppy ensin nami alustalla ja sitten ei, joten stoppikin syntyy itsekseen. Hyvin meni !

Sitten vuoden vaihde kaikkine rakettipelkoineen. Ripa ärtyy ja Donny alkuun myös, mutta kun tarpeeksi kuulee niin rauhoittuu eikä reakoi. Hyvä (edes) niin.

Ke 1.1.14 Tehis
Jälleen työstetttiin noutoja Marin malliin sekä otettiin häiriöitä pa:ssa ja seuruuta, jossa reakoi ihan liikaa mm liikkuriin :(

Loppuviikko eteistreenejä ja hyvän mielen treenit hallilla, jossa onnistumisia hyvässä vireessä isolla palkalla.

Yhteenveto:
Donnyn takapää on PALJON parempi vasemmalle käännyttäessä ja lelun palautuksiin ei enää tarvita liinaa, jihaa ! Kaukot on mahtavat. Vapaana on ilo pitää. Ja seuraa seuraa ja seuraa. On se <3
Ripan motivaatio on ollut katossa ja Donnysta on tullut hyvä ystävä ja painikaveri, jolle on opetettu laumakäyttäytymistä pitkällä pinnalla. Ripan luokse-käskyä on työstetty paljon ja tulokset näkyy. Merkki on parempi. Ja jotenkin Ripa on niiiiin motivoitunut kaikkeen tekemiseen. Tästä on hyvä aloittaa vuosi 2014 !

Jaa, saatiin sitten agilityssa toinen nolla-tulos la 4.1. sija 2/29 JAUn kisoissa, joissa juostiin kolme rataa. Rata oli heti mun mieleen kun sen näin ja siltä se myös tuntui. Myös Loppiaisena kisailtiin yhden radan verran, mutta ei tulosta.

Otos yhdestä epäonnisesta radasta:
http://www.youtube.com/watch?v=6d1Gb20updI
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti