sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Kesäloma 14.5.-10.6.2016 Kiteellä Potoskavaarassa Ollilan tilalla http://www.farmirekku.com/

La 14.5. lähtö ja kuukausi lomalla jo tutulla maatilalla. Näillä pitäis pärjätä.

Huomenna lähdetään ja ollaan kuukausi poissa. Näillä pitäis pärjätä. Kesäloma alkakoon. Varoitus: Jatkossa saattaa tulla kuvasaastetta jossa pääosissa lampit.
Ihana päivä su 15.5. Aurinko illan viime hetkiin asti treenien päätteeksi.

Henkilön Hanne Virtanen kuva.

Ma ja ti 16.-17.5. saatiin huippukoulutusta. Treenikentän vasemman reunan katsomossa harvinaisia arvovieraita,Charolais hiehoja 9 kpl . Kiitos kouluttajat Anja, Jonna, Minna jaLeena. Sekä tietty kaikki mahtavat treenikaverit. Kovalevy aika täynnä sulatettavaa asiaa ja Sumiahan oli mahtava !!

Eilen ja tänään saatiin huippukoulutusta. Treenikentän vasemman reunan katsomossa harvinaisia arvovieraita. Kiitos kouluttajat Anja, @[100001851652134:2048:Jonna], @[1033086200:2048:Minna] ja @[100000410046461:2048:Leena]. Sekä tietty kaikki mahtavat treenikaverit. Kovalevy on nyt aika täynnä sulatettavaa asiaa ja Sumiahan on mahtava !!
Silloin kun lampailla on rento ja turvallinen olo, levittäytyy ne koko laidun saralle helminauhaksi. 18.5.

Työmaa häämöttää

Vesihuoltoa hiehoille


Hiehoille aamuvedet.

Olin päässyt Lammas ja vuohi -lehteen

Henkilön Hanne Virtanen kuva.

Merja tuli viettämään maatilalle pitkää viikonloppua, onneksi, sillä Minna lähti reissuun ja töitä riitti.

21.5. päivä Merja kanssa: hoidettu omat ja muut 8 rekkua, tarkastettu lampit, pesty yhden karitsan pylly, yksi uuhi tissitarkastettu, aitaa rakennettu jne. Aikas kivaa.

Hellepäivinä koirat viihtyy hyvin viileässä tarhassa.
Henkilön Hanne Virtanen kuva.

Henkilön Hanne Virtanen kuva.

Heinähatun ja vilttitossun lääkitys on kohillaan

Heinähatun ja vilttitossun lääkitys on kohillaan


25.5.
Hyvällä rintamalla tuohon leikkuu edistyy.


25.5. päikkärit

Hyvät päiväunet

Lampaat edessä ja hiehot takana. 
Hiehot kävi uteliaisuuttaan liian liki Ripan häntää, jolloin R kääntyi ja oli vakuuttava. 
Ei tullut toiste.


Lampaat edessä ja hiehot takana. Hiehot kävi uteliaisuuttaan liian liki Ripan häntää, jolloin R kääntyi ja oli vakuuttava. Ei tullut toiste.

27.5. Tiekuljetus laitumelle

Henkilön Hanne Virtanen kuva.

Määränpäässä

Henkilön Hanne Virtanen kuva.


Itikkaa riitti. Kyllä jo ehdin todella huolestua, mutta sitten alkoi helpottamaan.

Henkilön Hanne Virtanen kuva.

Henkilön Hanne Virtanen kuva.

Kauhukseni tajusin, että vajaat 2 vkoa enää jäljellä tätä ihanuutta. Tänäänkin super hieno ilma, aurinkoa pilvettömältä taivaalta ja ihanan vilpostava tuuli. Itikoita on mutta vähemmissä vaatteissa pärjää, kun laittaa OFFia ja tilannetta helpottaa tuuli. Isoja paarmoja on myös mutta puremilta ollan vältytty.

Aika on täällä laitumella pysähtynyt tai sitä ei vaan ole. Jos kelloa katsoo niin joka kerta hämmästyy ajan ripeästä juoksusta, mihin se valuu ? Luulisi että aika menee hitaasti, kun paljon ollaan paikallaan lampaiden märehtiessä varjossa kuumuudelta tai tehdään pikku siirtymiä, mutta valitettavasti aina ilta tulee yllättäen.
Eilen oli laidun vapaa päivä ja treenattiin kunnolla. Sumialle lyhyitä hakuja, jotka syntyi muutaman treenin jälkeen. Vasen vahvempi ja kaari pulleampi. Haussa tasapaino vähän hukassa/lauman kattaminen, mutta pienin avuin löytyy. Stoppi on hieno, kiitos siitä Lindalle ! Kunpa muistaisin aina olla siinä kriittinen. Illalla vielä isomman pässilauman kanssa samoja hakuja: lähetys puolen valinta, koira kontrolliin, maahan ja lähetys (suuntakäsky/suhinaa). Stoppi ja hallittu nosto. Niin siis teoriassa mutta aina ei mene putkeen, kuitenkin hyviä onnistumisia saatiin. Muutama lyhyt poispäinajo pätkä, joissa "painaa" oikealla mutta kiva alku.
Ripalle myös pässilauman kanssa treenisulkeiset: hakuja "pimeään" kohtalaisella matkalla ja työstettävää vähän nihkeällä ryhmällä. Sekä poispäin ajoa. Olin kyllä erittäin tyytyväinen Ripan suorituksiin niin päättäväinen ja itsevarma hauissa ja tökki pässit liikkeelle hyvin ja oli kuulolla koko ajan.
Muistutus vielä : pitää koira jo autosta/häkistä jne otettaessa hyvin hallinnassa eikä anneta juosta vapaasti !


Näihin tunnelmiin jää taakse taas yksi maanantai 30.5.
Näihin tunnelmiin jää taakse taas yksi maanantai

Tauko varjossa

Tänään 31.5. Toistokin pääsi laitumelle mukaan, vaikkei ihan ymmärrystä ole, mutta tuopa pikkasen lisähaastetta. Iloinen se on ainakin ja yrittää paljon matkia Ripaa.

Tänään Toistokin pääsi laitumelle mukaan vaikkei ihan ymmärrystä ole, mutta tuopa pikkasen lisähaastetta. Iloinen se on ainakin ja yrittää paljon matkia Ripaa 󾰀

Tänään 1.6. oli erilainen päivä. Aamutohinoiden jälkeen lähdettiin koirakärry persuussa toisen tilan karkurilammasetsintään, ei valitettavasti tuloksia. Sieltä suoraan Pialle treenailee ja loppuillan rakentelin private ascan rataa tulevia treenejä varten, sillä treenattavaa todellakin löytyy :(
Iso kiitos Pialle treenimahdollisuudesta !


Joensuu 2.6. Sumia 14.4 kg ja sisko Razan 17.5 kg kävivät kyynär-lonkka- ja selkäkuvissa. Molemmat pimut tiptop typyjä ja nuoresta iästä huolimatta paikat napakasti paikallaan. Otettiin myös dna näyte cea:ta varten.

Sumia 14.4 kg ja sisko Razan 17.5 kg tänään läpivalaistu ja terveiksi todettu. Hyvä tytöt ! 󾬏
Onnea@[1129260059:2048:Anni-Mari Nuutinen]i terveestä koirasta !
Kiitos@[1033086200:2048:Minna Eronen]a kuvausreissusta Joensuussa.

Hellepäivänä 3.6. verkkainen siirtyminen tien pientareita napsien.

Henkilön Hanne Virtanen kuva.

La 4.6. aamupäivänä päästiin matkaan laitumelle vähän myöhemmin, sillä aamusta oli eka Ripan treenit ja sen jälkeen rännitystä hetkisen.
Ilma ei ollut onneksi enää eilisen kuuma vaan tuulinen ja sovipa, jottei itikat ja paarmat kiusaa.
Kuvat kuljetuspätkästä jossa metsästä tullaan satumaiselle metsätielle, joka päättyy laitumelle. Tämän siirron kauneimpia kohtia <3

Henkilön Hanne Virtanen kuva.Sadepäivän varustus: 
kumpparit, sadehousut ja -takki sekä muut tilpehöörit JA NELIAPILA ! 
Pari päivää sitten helle ja tänään aamusta tuli rakeita.Varustus tälle päivälle: kumpparit, sadehousut ja -takki sekä muut tilpehöörit. 
Pari päivää sitten helle ja tänään aamusta tuli rakeita 󾌻
Ja viimenen viikko käynnistyi󾌹 Mihin on 3 vkoa mennyt ?

My lucky day

Pitkässä (mua vähän alle kainalon) kukkameressä saa tarkkaan katsoa, että pikku karitsat on mukana. Hyvin näyttää maistuvan.


Henkilön Hanne Virtanen kuva.

Henkilön Hanne Virtanen kuva.

7.5. Turvallinen välimatka mennä emolehmien kanssa samaan aitaukseen vesiastioiden täyttöä varten. Ihan vaan pikkasen pelotti. Suunnitelma oli monivaiheinen ja aikaa viepä, toteutus lyhyt .


Turvallinen välimatka mennä emolehmien kanssa samaan aitaukseen vesiastioiden täyttöä varten.

Tänään 9.6. mennään viimeistä päivää. Lampit laiduntaa ja koirat on hiirijahdissa. 
Vettä tulee ja ilma on kolea. 
Ma arki odottaa Vantaalla, mutta I WILL BE BACK !


Henkilön Hanne Virtanen kuva.

Henkilön Hanne Virtanen kuva.

Viimeinen päivä:
Aamulenkin lopussa Sumia ottaa sähköä paimenlangasta ja pinkasee karkuun. Lähden Ripan ja Toiston kanssa perään, mutta koiraa ei näy. Pari tuntia etsitään ja lopulta tulee emolehmälaitumelta luokse.

Aamupalan jälkeen lähdetään laitumelle - viimeistä kertaa. Sää on epävakaa ja sataa, joskus aurinko pilkottaa synkkien, raskaiden pilvien lomasta. Laitumelle päästään aika kivuttomasti. Sataa sataa ja hetkeksi tumma verho vetäytyy ja aurinko pääsee esiin, ihana lämpö. Vierestä lipuu todella ikävän näköiset pilvet ja yhtä äkkiä sataa rakeita oikein kunnon kuuron. Äkkiä lehtipuiden alle suojaan, lampaatkin juoksee sinne. Siinä hetki seistään kaikki sulassa sovussa. Kun kuuro ohi, lähdetään kotiin päin.
Lyhyt siirtymäpätkä:https://youtu.be/4DV6p74jDrE


Henkilön Hanne Virtanen kuva.

Henkilön Hanne Virtanen kuva.
KIITOS JÄLLEEN MINNA, SANTERI WÄINÖ JA LOTTA !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti