sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Kesää kohti

Paimennuskausi on korkattu melkein 100% sti.

Säännöllisesti Ripan ja Toiston kanssa Pukkilassa KK opissa. 

Ripa on ollut tänä keväänä aivan erityisen innokas ja varsinkin hakukaaret ovat olleet mallikkaat. Tosin koiran korvat häviää jossakin matkalla ja nosto on ollut ihan kamala tai siis sehän puttuu kokonaan kun samalla outrun vauhdilla tuodaan lampit minulle - auts ! Näin kävi tänäänkin.
Poispänajo pienemmän ja tahmeamman lauman kanssa on myös haaste. Isompi ja liukkaampi lauma on Ripalle helpompi. Silloin menee hyvin ja myös harvemmin kääntyilee minuun päin tukea hakeakseen.Seuraavalla kerralla tiedetään taas mitä työstetään.
Toisto on päässyt hyvään vauhtiin ja on innokas mutta myös mietteliäs. Vielä tovi sitten oli todella kiivas eikä ottanut painetta vastaan eikä kuunnellut. Nyt väistää hyvin paineen ja pysää loistavasti. Toisto myös työstää tauoilla asioita hyvin. Olen todella ylpeä pikku-Toistosta.
Sumia on ollut isä-Brynin lampailla muutaman kerran. Sumia on kiihkeä ja silmistään kiinni lampaissa. Nyt yritetään LP kanssa saada paine perille. Viimeksi käytiin pikku lenkki metsässä ja hyviä väläytyksiä tuli joskin myös "aivopieruja", mutta kaikki lampit pysyi minulla, joten tyytyväinen sitä kait voi vaan olla. Video ristiinkävelystä 4.2016. 
https://www.youtube.com/watch?v=SXVzfgdd-8g
Stoppi on Sumian heikoin kohta nyt ja sitä tulee vahvistaa ja saada läpi sekä paine.

Agility on ollut tämän vuoden alun Ripan ja SS yhteinen laji. Kisattu on vähän, mutta torstai treeniin on nyt panostettu enemmän, varsinkin tiukempiin kääntöihin, keppikulmiin ja yhteiseen tekemiseen. Treeni alkaa pikku hiljaa näkyä - onneksi ! Seuraavat erityistreenit on Ville Liukan vetämät teematreenit 26.4. ja 2.5.

Henkilön Hanne Virtanen kuva.


Sumian agility on jatkunut hyvin tiiviisti suuntakäskyillä AgilitySharks ohjeiden mukaan omatoimisesti maanantai ja torstai iltaisin sekä ohjatut treenit pari kertaa kuussa. Hyvin on koira ostanut suunnat ja helpottaa jo nyt vauhdin hurmasta nauttivan koiran ohjaamista.
Video sen osoittakoon.
https://www.youtube.com/watch?v=Sl3_418LVTY

Toko Toisto on todellinen intopinkeetokokoira. Ei muut rekut silloin kiinnosta ja jos iholle uskaltautuu nin häädetään pois häiriköimästä. Toiston kanssa täytyy kirpaisten todeta, ettei saada ALO-luokkaa niin hyvään kuntoon, että kokeeseen mentäisiin ennen kesälomaa 14.5., joten nyt taitaa tuo SM kisapaikka ainakin jäädä :( Nooh on ne kisat ensi vuonnakin jos silloin sitten ollaan jo AVOssa (?).


Kävin Racinel Areenalla yötreeneissä. Kentälle oli joku hyppy ja putkii, mutta mä halusin vaan olla mamman sivulla, koska olen Toisto-tokokoira :)

Lauantaina 26.3. Toisto täytti jo 1 vuotta. Vastaanottoa ei ollut, sillä Toisto oli seuraamassa isukin paimennusta.

Oltii paimentamassa ja nyt ihan veto pois = työstetään opittua/opetettua. Ripa teki työtreeniä ja selviytyi jos ei loistavasti niin hyvin ainakin. Toisto oli aivan loistava ja opetti mulle kuinka nuoren koiran kanssa mennään. Kiitos Toisto. Kiitos @[703344444:2048:Merja] seurasta ja @[100000988285020:2048:Kristiina] kiitos mielikuvituksesta meidän treenien kanssa sekä ajasta. Hieno päivä <3

Muuta mukavaa kuvien kera

Molemmat auspait pääsi parhaaseen mahdolliseen hoitoon - fyssari 7.5.Hymiö smile

Kun Ripaa käsiteltiin oli Toisto liki ja kun Toistoa käsiteltiin oli Ripa liki.
Aika liikkis parivaljakko ♡♡
Ripalla selässä tukkosuutta muuten ihan hyvä.
Toisto on vaan niin kesken vielä, löysä sieltä ja täältä. Naksuu polvi ja kinner. Annetaan kehittyä rauhassa ja pikku jumppaa normi lenkkien rinnalle. Hienosti antoi pikkurekku käsitellä itseään.

Molemmat auspait pääsi parhaaseen mahdolliseen hoitoon - fyssari :) Kun Ripaa käsiteltiin oli Toisto liki ja kun Toistoa käsiteltiin oli Ripa liki. Aika liikkis parivaljakko ♡♡ 
Ripalla selässä tukkosuutta muuten ihan hyvä. 
Toisto on vaan niin kesken vielä,  löysä sieltä ja täältä. Naksuu polvi ja kinner. Annetaan kehittyä rauhassa ja pikku jumppaa normi lenkkien rinnalle. Hienosti antoi pikkurekku käsitellä itseään.

Erään paimennusreissun sijaan päästiin kätilö Lindan avustajaksi kolmosten maailmaan saattamisessa. AIVAN MAHTAVAA !!!

Henkilön Hanne Virtanen kuva.

Sumua pellolla 04.2016



Satumainen metsä 04.2016

Aika satumainen tunnelma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti