sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Voiko maisemat enää paremmaksi muuttua - no ei voi !



AIVAN mahtavaa ! Kurakelit meni menojaan ainakin hetkeksi eikä enää jatkuvaa koirien pesua ja lattioiden luuttuamista. I like !


Pe 22.1. elämäni extreem paimennusta 32 asteen pakkasessa. Pikkasen jännitti päästäänkö edes perille, kun auto alkoi reakoimaan pakkaseen ajomatkalla. Ajomatkalla jossa pakkanen vain kiristyi kiristymistään ja todellakin perillä huikeat -32 auton kojetaulussa - huuurr !! Hetkinen miettiin voiko autosta edes nousta jäätymättä sekunnissa, mutta eipä se ilman nyt ihan niiiin kamala ollut - siis kylmä vaan :) 
Sovittiin että otetaan koirakon M&R kanssa pikaisissa vuoronvaihdoissa useampi setti ja autoakin pidettiin päällä, jottei koirat ihan kylmety tauoilla ja jotta tassut kunnolla lämpiää. 
Tieosuutta käveltiin edestakas poiskuljettaen ja kuljettaen sekä vedolle päin ja vedosta poispäin. Hyvät treenit jossa koiran tuli oivaltaa milloin juosta lampaiden eteen pysäyttämään ja jottei lampit käänny omaan pihaan vaan jatkaa suoraan tietä pitkin. Kylmästä ilmasta huolimatta ihan makeet treeenit. Kiitos Pukkila !

AgilitySharks treeneissä välillä otetaan rennosti.
23.2.2016 Sumia, PORSK halli AgilitySharks treenit

Su 23.1. aloitettiin Sumian AgilitySharks treenit. Sumian käytös on kyllä esimerkillistä halleissa. Ei mitään ininää, haukkumista. Makoilee vaan rauhassa mihin sen jättääkin <3 
Aloitustreenit oli hyvät. Vähän haetaan sitä yhteistä tekemistä ja linjat on huonot, mutta eipä tässä olla mitään vielä juurikaan treenattu.
Pe 29.1. Sumialla oli aika Patricia Hirnille Sipoossa, jolloin katsottiin vähän koiran fysiikkaa. PH tykkäsi koirasta ja totesi, että muuten erittäin hyvä ja tasapainoinen, mutta keskivartalo vaatii kehittämistä - hallintaa. Joten nyt sitten 1+1+1 min hidasta kävelyä lenkkien yhteydessä ja ristikkäisten jalkojen nostelua 10 krt / pv. Töitä siis tiedossa. 
Ja treenit perään: https://www.youtube.com/watch?v=ZFmiovQw2RQ

30.-31.1. paimennusta:
Pukkilassa hyvät paimennustreenit Ripalla ja Toistolla. Ripa poispäinajoi ja teki hakukaaria. Ripamaiset treenit siis. Toisto oli innokas. Nyt saatiin pikkasen koulutettua, kun oli pienempi lauma ja ulotuin paremmin antamaan painetta. Tykkään kyllä erittäin paljon tuosta Toiston moottorista ja asenteesta.
Sumia kävi lampailla ja teki todella hienoa karsinatyöskentelyä ahtaassa. Että se on hieno, rohkea ja isä Brynin kaltainen.

Tokoiltu ollaan joka ma ilta Ripan ja Toiston kanssa. Sumialle ollaan otettu agilityä; irtaomista ja kääntymistä AgilitySharks ohjeiden mukaisesti. Todella nopeasti Sumia oppii, muutaman kerran jälkeen jo menee hyvin  - vähän pelottaa :) Ripan kammo-ohjattu taitaa enää olla ohjattu - huh huh, jo oli aikakin. Ripa on todella hyvin motivoitunut nykyään ja nautin täydellä sydämellä sen kanssa tekemisestä. Toisto on niiiin pollee, kun saa tehdä hommia ja yrittää niin kovin, että välillä ei vain voi olla nauramatta. Toivottavasti Toisto saadaan kisakuntoon SM-kisoihin :p (jos siis edes tulee lopuksi valituksi joukkueeseen).  

Lauantaina 6.2. Sumian paimennus oli NIIN loistavaa, että se mykisti minut täysin. Polven takia en itse ollut ohjaksissa ja sainkin ihailla pellon laidalta, kun Sumia työsti lampaita "ammattimaisin otteina". Harmittaa niin PALJON, kun joutuu vain katselemaan. Toivottavasti jo seuraavalla kerralla pääsen itse "ohjaksiin".

Agility Sharks treenien jäähdyttelyn lomassa ehdin olla tovin mallina.

13.2. 2016 jäähdyttelylenkki PORSK halli.

Jälleen AgilitySharks treenit Porvoossa la 13.2. Astetta haasteellisemmat mutta hyvin selviydyttiin. Välillä tuo vasvas ja oioi ei ihan lähde luonnostaan ja tulee emmittyä liian pitkään. Toivotaan että menee meikäläisen kaaliin nuo käskyt ihan ennätysajassa eli heti.

HSKH:n agiepiksiin jouduin laittamaan ohjaajahaun päälle:
" Etsitään määrätietoista ja pilkesilmäkulmassa ohjaajaa huomisiin HSKH:n agiepiksiin. Olen maxikokoinen III luokan auspai jolla pitkä laukka. Annan mielelläni suullista palautetta radalle. Saatan myös harhaantua jonnekin, jos et pidä minua kuminauhassa. Voin myös aiheuttaa polvivamman, jos olet minun linjalla. Jos yhtään kiinnostaa, laita kommentti. Kaikki huomioidaan. T. Ripa ps. Emäntä polvivammainen edelleen ja vakkari varaohjaaja estynyt. Olisin liikunnan tarpeessa !"


Onneksi yksi uhkarohkea ilmottautui MV. Kiitos Minna !

Hyvää Ystävänpäivää kaikille !
HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ 14.2.


16.2. Sumian kanssa päästiin Lohjalle Vappu Alatalon hyppytreeneihin. Vappu tykkäsi KOVASTI Sumiasta ja sen tyylistä. Sumian vireeseen tulee vaan kiinnittää erityistä huomiota, sillä esim lelupalkalle lähetettäessä Sumia vain "roiskii" menemmän ilman keskittymistä/ajatusta. Totesi ettei vielä kannata ahnehtia vaan tehdä vain normaali hyppysarjaa alimmilla rimoilla tai pidentyvää sarjaa medimitoilla namipalkalla alkuun. Treenit noin pari kertaa kuussa. Ok. Taas päästään töihin. 

Ke 17.2. oli vapaa päivä mikä suunnitellusti vietettiiin lempipuuhassa eli paimentamassa pitkästä aikaa Somerolla. Kivaa oli  poispäin ajaa ja häkittää, otot ja ottaa kiinni karkuun lähtevät lampit ja kuljettaa jne. Siinähän se aika hurahti ihan huomaamatta. Sääkin oli mainio. Kaikki niin hyvin kuin olla voi.

Pe 19.2. jälleen Sumia PH:n fysiikkatsekkissä. Ja hyvältä näytti. Uutta treenattavaa tasapainotyynyn ja korin kanssa,jolloin etutassut korin päällä ja takajalat tyynyllä ja koira istumaan. Nooh sehän on helpommin sanottu kun tehty,sillä nokkela koira keinot keksii eikä vain yhtä :) Kotona onneksi sain onnistumaan.

Ripalla piti olla tokon kisaharkka la 27.2. mutta sain pahuksen vatsataudin ja olin ihan poissa pelistä joten se jäi väliin.

Su 28.2. vein Ripan kuitenkin JAU:n agilitykisoihin Sipooseen uuteen halliin. Eka agirata oli kaaottinen, toka hyvä 5 sija 28/73 ja kolmas hypäri ihan ok varsinkin lopun juoksusuora.
Hyvä parivaljakko Sari ja Ripa !!

Ja tänää oli jo niin kevättä ilmassa että tuskin maltan odottaa kesälomaa joka alkaa jo 16.5. JIHAA !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti