sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Kesäloman jälkeistä elämää ... 18.7.2016 asti


Terve koira on ilon aihe. Hieno Sumia !
http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=ER48601%2F15&R=297


Heti loman jälkeen 14.6.Sumian kanssa piiiitkästä aikaa agilitytreeneissä. Kujakepit ja pussi meni hienosti sekä irtoaminen rengaan, hypyn, putken ja hypyn päähän lelulle.
Meillä oli kivaa !
Ma 13.6. Toisto loisti tokotreeneissä, jossa takana myös 1 kk tauko. Hyvin teki kaikki mitä pyydettiin ja oli kuulolla. Myös Ripa muisti mikä laji se toko olikaan. I am happy happy !!
Keskiviikkona lampien pariin.

Su 19.6. kisattiin poikkeuksellisesti Kausalassa Hilun luona ASCA Trial ankat ja lampaat.
Here are Ripas results from ASCA trial in Kausala: ducks open class 90 points, placement 4/4 and sheep advance class, 99 points placement 3/6. I am please. Judge Anneke de Jong.

Henkilön Hanne Virtanen kuva.Henkilön Hanne Virtanen kuva.
Juhannuspaimennukset Pukkilassa 25.6.
Ripalle ratatreeniä (haku, nosto, kuljetus tolpan ympäri ja kuvitteelliset portit sekä häkitys) kahdella eri lammassetillä, joilla aivan eri tyylit liikua, tulla ihmiseen ja reagoida koiraan. Toisten kanssa peruskuljetusta ja toisten poispäinajoa. Ripalle sopii liukkaat, nuoret uuhet.
Toisto sai työstää piiitkään ollen samalla apuna lauman erottajana ja - voi kun se oli pätevä !
Sumia mukana mutta tänään otti iisimmin.
Lopulta pääsivät uimaan ja sekös oli ihanaa, kun minutkin piti varpaista päälakeen kastella.

Kuun vaihteessa alkoi taas polttelemaan maaseutu ja luonnon kutsuun on vastattava eli reissuun lähtö. Pe 1.7. töiden jälkeen auton nokka kohti Uukuniemeä, jossa koirat pääsi uimaan mielin määrin.

Taasko uimaan ....
Toiset osaa uida paremmin kuin toiset. Sumia räpiköi :) Joten la mentiin Kiteelle paimentamaan koko päiväksi. Hienoa oli !

Terassilla ruokailua.

Aamupala terassilla
Tekevälle sattuu, auts ! Ripa loukkasi takatassun vedestä noustessaan, kun terävä rantakivi viilsi ikävän haavan anturan viereen. Kyllä nyt sapettaa - kisatkin tulossa parin viikon kuluttua !

Näinhän se on että itku pitkästä ilosta. Vedessä oleva terävä rantakivi teki Ripan anturan viereen ikävän haavan. 
:(
Rentoa meninkiä 

Pikkuiset 󾬍

Ripa ja Sumia fyssarilla ma 4.7.
Ripalla jumeja, vastasi hyvin hoitoon ja rentoutui. Jumit saatiin auki. Seuraava aika Ripalle ke 17.8.
Sumialla ei ollut mitään ja sai todella paljon kehuja.


Kyllä nyt on treenivarusteet kunnossa !

Henkilön Hanne Virtanen kuva.

8.7. Ihan parhaat tokotreenit ihan parhaassa seurassa - TOKOLAHNAT !!
Monenmoista rekkua kun tokolahnat treenaa. Kiitos ystävät @[654487584:2048:Mirjami], @[686944159:2048:Tiina], @[590766490:2048:Charlotte], @[1103782988:2048:Marja] ja @[100000384922930:2048:Nea].

Kyllä minulla on pätevä toko-Toisto 
Kiitos Nea kuvista 

Henkilön Nea Ahola kuva.

13.7.2016 Ripa täytti 6 vuotta. Toivottavasti vielä monta yhteistä vuotta edessä !

My best friend already 6 years today 󾬏

Mitä mitä - taas joku on pakannut kamat ja mihin nyt suunnataan ????
No Kiteelle tietty !
Toisto on jo menossa !

Toisto ainakin on lähdössä reissuun. / Toisto is ready to go to Uukuniemi and Kitee.

Ensin mökille Uukuniemelle, jossa seuraan liittyi Seinäjoelta Outi Huutin kera.
Sitten la ja su 16.-17.7. Kiteellä ASCA Trial kisoissa 

Toisto muuten tippu tuonne ?! 

Hii o hoi naapurit !!

ASCA paimennustuloksia: Ripa molempina päivinä ankoilla sija 1. ja titteli OTDd. Lampailla tänään sija 3. / Ripas results on herding yesterday placement 1. with ducks and a title OTDd. Nothing to say with sheeps. Today placement 1. with ducks and 3. with sheeps. I am very very proud of him !
Paimen ystävätär Huutin vieressä. 

Tuomareiden linja oli tällä kertaa tiukoin mitä ikinä ja hyvä niin. Kukaan ei saanut Q:ta ilmaiseksi tai edes yrityksellä vaan kyllä piti olla ihan nappi suoritus. 

ASCA paimennustuloksia: Ripa eilen ja tänään ankoilla sija 1. ja titteli OTDd. Lampailla tänään sija 3. / Ripas results on herding yesterday placement 1. with ducks and a title OTDd. Nothing to say with sheeps. Today placement 1. with ducks and 3. with sheeps. I am very very proud of him !
Paimen ystävätär Huutin vieressä. Kiitos @[575683793:2048:Outi] seurasta.
Ma aamusta Sumian kanssa perusratatreeniä tai tarkemmin pätkiä perusradasta Minnan luona. Ensin hakuja/flänkkejä treeniaitauksessa, vaistokuljetusta ja häkitystä sekä vielä hakuja ja flänkkejä, lopuksi omatoimitreenit. Sumia oli kuumakalle ja kävi napsimassa uuhia ja napsi itseäänkin kieleen siten, että verta tuli ihan reilusti. Treenit ei olleet helpot ollenkaan, jotenkin olin ihan hukassa ja sainkin paljon pohtimista:
"Maanantaina koulutuksessa Sumia puri ja eilen keskiviikkona omantoimitreeneissä ei ollut yhtään edes siinä mielentilassa että olisi purrut (tosien ei ihan rentokaan, mutta molemmat flänkit aukesi, vähemmän jumis, oli kuulolla). Miksi ? Minä tulin siihen johtopäätökseen, että koulutuksessa olen itse epävarma/heikko/toisen henkilön(kouluttajan) ohjauksessa ja viisas koira ei edes tuolloin halua tehdä minun kanssa hommia ja puree, kun turhautuu/ohjaan epäloogisesti/olen epävarma jne. En myöskään ”uskalla” (epäröin) olla koiraa kohtaan vaativa, kun olen kouluttajan silmän alla vaan yritän ohjata koiraa normaalia kiltimmin, jolloin koira tekee vähän mitä itse tahtoo. Eli annan kouluttajan ”häiritä” mun ja koiran yhteistyötä. Kun ”härötekijä” on poissa, sujuu treeni. Mun oma asenna on se ratkaisevin juttu.
Eilen olisi ollut oiva tilanne kuvata treenit ja laittaa jakoon, mutta en halunnut edes ottaa kuvausta mukaan sotkemaan treenejä eli luomaan itselle painetta onnistua. Tällä viikolla otan vielä tavoitteeksi kuvata treenit ja ottaa mukaan treeneihin ystävän tolpalle.
Tavoite koulutuksessa: yritän päästä tilanteeseen, jossa saan/pyydän tarkat ohjeet tehtävään, ennakoidaan kouluttajan kanssa muutama tiplukohta ja sen korjaus ja sen jälkeen menen koiran kanssa kuplaan suorittamaan tehtävää. Suorituksen jälkeen käydään läpi kouluttaja kanssa tehtävän onnistuminen ja palaute. Tehtävä suoritetaan uudestaan korjauksien/vinkkien jne perusteella em mukaisesti. Jos olen tehtävän aikana koko ajan itse hereillä kouluttajan suuntaan en voi olla koiran mukana tehtävässä ja kyllä se sen tietää.
Kouluttajalla ei tässä asiassa ole merkitystä vaan minä oireilen kaikilla samoin. Vastaava tilanne oli n 4 vuotta sitten ensimmäisen koiran kohdalla tosin toinen laji eikä koira purrut, mutta koiran haluttomuus tehdä jne johtui minun asenteesta. Jos nyt ainakin korjais oman asenteen ensin ja katsois miten sillä edistytään. Ja toivotaan kouluttajille pitkää pinnaa mun kanssa."


Kotimatkalla ma 18.7. ilma oli todella ihana klo 22 - 
kyllä Suomen kesä on sitä jotain, niin erityinen ! 
Mihinkään en vaihtais.

󾬐

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti