tiistai 11. elokuuta 2015

Puuhattu ollaan 06-07.2015 yhtä jos toista; treeniä, kokeita, kisoja ....

Kyllä me ollaan muutakin tehty kuin vietetty pentuelämää, sillä Toisto sai kyllä heti oppia ja sopeutua meidän "matkalaukkuelämään" ja autossa oloon.


Somerolla järjestettiin 21.6. juhannusjoukkueranch-kisat, johon otin Ripan kanssa osaa. Meidän joukkueseen kuuluivat A-L Laakso sekä koirat Nelli ja Mila. Tällä joukkueella tuloksena Someron joukkueranch-kisan voitto 1/10. Kiitos A-L Laakso.
Ripan osuus oli haku 30 m, josta täydet pisteet, poispäinajo sekä kuljetus, joista vähennys 2 pistettä sillä pari lampia ajautui alueen ulkopuolelle hetkellisesti. Hyvä me !Koska oma polvi ei ole nyt kestänyt juoksemista (valitettavasti), on Ripa onneksi päässyt agiliitelemään Sarin kanssa sekä treeneissä että kisoissa.
Kisasivat 4.7. ollen tuloslistan 4. Hieno rata. Keppi virheestä 5. Kiitos Sari.


Päätin vielä yrittää saada ykköstuloksia kasaan EVL-luokassa, vaikka koepaikkat ovatkin olleet kiven alla ennen sääntöuudistuksia.
Paikka saatiin ja käytiin näyttäytymässä Laisin kehässä 5.7. Hyvinkäällä, jossa olivat myös muut tokolahnat ihanasti kannustamassa, suurkiitos heille.
Tuloksia ei vain tehty ja päätinkin jättää kisaamisen vuoden 2016 puolelle, kunhan uudet liikkeet on kunnossa ja meidän yhteistyö parempaa eli ykköstuloksen arvoista tokoa odotellessa.
Pisteet:
Istuminen 10
PM 10
Seuruu 8 (tähän ihan olen tyytyväinen, sillä petras loppua kohden)
Z 0 (ei mennyt istumaan)
LT 7,5
Ruutu 8,5
Ohjatu 0 (oli ihan pihalla)
Nouto 6 (inhokki)
Tunnari 7 (pudotti kapulan)
Kaukot 8
yht. 209 p / III tulos (näitä on nyt nähty ihan liikaa)
Viikolla 28 paimennusta oli 5/7, kaksi iltaa meni sentään agilityn parissa.

Maanantai ja keskiviikko illasta Paippisiin tarkastamaan tilanne ja pientä paimennusta. 
Ti 7.7. Primal Sense Farm/Kristiinan opissa Seutulassa kera Outin ja Huutin.
Torstai ja perjantai olivat agia, jolloin Toisto vain lepäili.

Sitten lauantaina 11.7. Kausalaan Hilulle, jossa Lena Ruotsista oli tullut vetämään ASCA klinikkaa. Ripa pääsi kokeilemaan myös ankkoja sekä tietty Open rataa, joka toisella yrittämällä onnistui. Nyt näillä eväin kisoihin Kiteelle 8.-9.8.
 Olihan mukavaa nähdä paljon aussieta ja seurakin oli mahtavaa.
Hilulle kiitos puitteista ja mahtavista ruuista. 


Su 12.7. PAIM3 Somero, tuomarina Mr. Radko Loucka Tšekeistä. Tuloksena saatiin EH, pisteet 113. Rata oli helppo, mutta sorruin ihan tyhmiin virheisiin ja se kostautui. 


  Ripa 5 years (13.7.). Thanks for this great dog Nina and Outi ! I am very glad to have him into my life.
Eli elämäni auspai täyttti jo 5 ja elää parhaimpia vuosiaan. Olen niin onnellinen tästä koirasta <3 


  

Perinteiset tiistai lahnatreenit myös 14.7. Olihan hienoja ja osaavia rekkuja treeneissä. HUOM ! Myös Toisto osaa jo paikkaistua.Keskiviikkona jälleen Paippisiin paimentamaan. 18.-19.7. paimennuskoe Joroinen, Frugårdin tila
Ilma oli hieno ja puitteet aivan mahtavat. Kiitos AUSSIE yhdistys ja ratamesteri Anniina Huovinainen 
Kiitos myös matkaseurasta Merja K. 
Lauantai oli kaikilla osallistujilla vähän tunnustelua, sillä rata ei ollut mitenkään vaikea, mutta haasteen asetti todella liikkuvat ja ison pakoetäisyyden omaavat lampit. Koira kun on lähipaimen oli yhtälö pikkasen vaikea. Myös me keskeytettiin jo alussa.
Sunnuntaina heti alkuun "pöyhäsin" Ripaa jotta korvat aukesi ja otti empimättä käskyt vastaan. Se auttoi ja saimme tuloksen ERI, 123 pistettä. Tämä oli puhdas työvoitto !Seuraavana viikonloppuna 25.7. paimenuskoe Vehmersalmella, Kuttukuussa
Ajatuksena oli jättää nämä karkelot väliin, mutta mutta ...
Mielenkiintoinen paikka ja tuomarointi sekä rata ja ennen kaikkea lampit, jotka olivat aivan Joroisten vastaiset. Ripa ei valitettavasti saanut lampaita kunnolla liikkeelle ja minäkin jo heti alusssa pikkasen hiillyin, joten tuloksena keskeytys. Hyvä kokemus kuitenkin. 

Su 26.7. paimennus Pukkila
Ollaan nyt oltu isolla pellolla - myös Toisto vapaana. T kerää hyvin lampaat, pyrkii tasapainoon ja kuljetukseen - ja on tosi innostunut. Toivottavasti into pysyy ja taidot kehittyy. Ripalle on tehty hakukaaria ja puututtu loppuosaan, jotta pysyy kaarella loppuun asti. Olen kyllä erittäin tyytyväinen Ripan suorituksiin. 


Ripa kävi 28.7. fyssarilla, joka totesi että koira on laihtunut jopa liikaakin sitten toukokuun alun, jolloin pyysi tarkkailemaan koiran painoa. Ripa oli myös kohtalaisen jumissa, mutta onneksi fyssari sai jumit auki ja Ripa otti hienosti hoidon vastaan.
Parasta ja ihaninta oli, että vasta tokaa kertaa samassa paikassa ja Ripa meni heti ovesta sisään ja makaamaan alustalle ihan rentona. Fyssari oli pikkasen hämillään koiran oma-alosta - taisi hoito tulla tarpeeseen. Seuraava paimennuskauden loppupuolella 13.10. 

***

Toisto on lisänimiensä arvoinen.
Lähdettiin metsään lenkille ja heti lenkkipolun alussa vastaan tuli miesmarjastaja, jonka Toisto vain noteerasi. Jatkettiin matkaa ja jäätiin itsekin nauttimaan metsän mustikkasadosta hetkiseksi. Toisto söi ahnaasti sekä minun keräämät että itsensäkin "poimimat" marjat.

Jokusen ajan kuluttua Toisto bonkasi jälleen marjastajan, jonka luokse lähti kuin salama, marjastaja nappasi pikaisesti ämpärinsä ilmaan, mutta onneksi Toisto pysäsi ja tuli luokse kutsusta, jolloin marjasta kehui koiran kuuliaisuutta - Loisto-Toisto

Matkan jatkuessa taisi Toiston himo mustikkaan vain yltyä ja salakavalasti silmäili löytyykö marjastajia. Seuraavien kohdalla ei enää epäröinyt, sulki korvansa kutsuilleni ja kiiruhti marjastajan astialle, jonka marjasta hätäisesti sai nostettua pois Toiston nenän alta - Roisto-Toisto. Onneksi marjastaja oli koiraihminen ja ymmärsi koiraa. Toisto ei millään olisi lähtenyt pois marjastajan luota, ei se ihmisestä ollut kiinnostunut, mutta marja-astiaa oli Toiston vaikea jättää. 


Lopulta vielä kertaalleen törmäsimme ensimmäiseen miesmarjastajaan, joka lymysi kasvillisuuden piilossa. Onneksi ennenkuin Toisto edes ehti miettiä lähtöä kohti marja-astiaa, nappasin pannasta kiinni ja remmin esiin sekä poistuimme metsästä -

Poisto-Toisto.

Joku on joskus sanonut että koira on nimensä veroinen ja niin se vaan taitaa olla lisänimienkin suhteen.


***
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti