tiistai 4. elokuuta 2015

Pähkähullun Ripan Jäljissä "Toisto" tuli taloon, Toiston ensimmäinen kuukausi

Vaikka Kiteelle lampien luokse olisi ollut niin ihanan antoisaa jäädä, oli kotona kuitenkin jotain vastustamatonta: sunnuntaina 7.6. odotettu pieni karvapallo tuli Seinäjoelta kotiin. Miten minulla onkin hyvä palvelu pentusten kanssa, kun sekä Ripa että Toisto on tuotu kotiin asti. Kiitos Outi !
 
Toisto sai nimensä jo ennenkuin syntyi :) Sekin nimi on Tenavista - tietty.
Toisto tuli ovesta sisään häntä ylhäällä ja vain totesi olevansa kotona. Ei ikinä haikaillut Outin perään vaan oli heti minun koira. <3 9.6.
 Käytiin ensimmäisen kerran lampailla. Kiinnostus heräsi ja huomasi saavansa lampit liikkeelle omalla voimalla. Myös papanat olivat hyviä.
Paimennus ja hengailu laitumen vieressä jatkuu 10.6. 


Pukkilaan uskaltauduttiin 13.6. jolloin Pikkuherra Toisto osoitti mistä on paimenkoira tehty - voi jesses sentään. Sydän pakahtuu kun oli niin mahtava.
 Kiitos Kristiina.14.6. Toisto ja Maisa-täti leikkii - vihdoinkin myös muu lauma alkaa ottamaan Toiston mukaan. Toisto on kyllä tehnyt paljon töitä kuluneen viikon aikana asian eteen. Mm on alentunut hammashoitajaksi.

 
 
15.6. Toisto tapaa Maddy-pennun ja yhteistä puuhaa riittää mm pellon kuraisimman kohdan kaivuutyöt ja ojaan tippuminen.
Hauskaa oli, kiitos Seija ja Maddy.

 

Jälleen 19.6. Maisa-täti hammashuollossa, jotta leikittää jatkossakin.  

 

Nea innostui viemään koko lauman rannalle 25.6. Toisto ei heti alkuun ymmärtänyt, ettei vesi kanna sillä juoksi lampeen kovaa muiden perässä - tosin äkkiä sitä oppii. Pikkasen säikähti kun uppos, mutta jo kohta kahlasi vedessä ja muutamaa päivää myöhemmin jo uikin autettuna.   
 
 
Paimennuspäivä Pukkilassa 25.6.
Ilma ja seura mitä loistavimmat picnic paimennukselle. Toisto oli pellolla vapaana, mikä jo ihan hullua, mutta otushan toimii niin hienosti, että ei paremmasta väliä. Ihan super pentu. Tokalla setillä suoritti normi kuljetusta hyvällä etäisyydellä. 
Nyt onkin ihan rättiväsy 


 
 
***
 
Pentuelämää: lenkin ekalla 10 min:lla tapahtuu paljon. Pentu, joka tähän asti pysynyt omalla osin aitaamattomalla pihalla, päättää karata niin etten edes huomaa mihin livahti. Onneksi vielä tulee hihkumis tule- käskyyn hyvin.
Matkalla maistellaan kaikki sen 10 erilaista puulajia: tikut kepit kaarnat ja muutamat kivilajitkin pyörii suussa. Niitä saa sitten kaivella suusta, jollei ehdi kieltää tai pentu ei ihan aina ole ymmärtävinään irti- kehoitusta.
Metsästä löyty se herkuista parhain jätös, joka kuuluu vessanpönttöön. Huuliaan maireasti nuoleskellen pentu päättää ateriansa ja tunnen itseni voimattomaksi. Yritän muistaa, etten anna pennun hetkeen nuolla ainakaan kasvojani.
Matka jatkuu ... Huomaan pennun pureskelevan jotain ja päätän kaivaa sen suusta pois hinnalla millä hyvänsä. Pentu aavistaa ja yrittää karkuun, mutta ähäkutti jää kiinni. Tungen käden ihmiskakan höystämään suuhun ja poistan pureskellun piiitkän limaisen kastemadon kidasta.
:D Elämä on !
  
***
 
 
Mitä muuta ollaan tehty kuin paimennettu - no vähän odotosta ruokakupilla, istumista, maahan menoa ja sivulla oloa imuttamalla. Luoksetuloa, lelun tuontia.

Noin 16 viikkoisena Ripa oli 11,5 kg ja 45 cm. Toisto on 8.9 kg ja 40 cm.
Noin 18 viikkoisena Ripa oli 13 kg. Toisto 11 kg ja 41 cm.


Kaikkinensa erittäin helppo, oppivainen ja miellyttämishaluinen Toisto-pentu. Kotona perusnäkymätön varjo kuten isänsäkin. I am in love <3

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti