sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Tokoa ja vähän agia ... ja murheitakin

Tokotehistreenit ke 23.10.13
Paritreenit, parina Marko. Olin aiemmin miettinyt treenit ja töissä suunnitellut radan, mikä piti sisällään kehääntulon ja kaikki noutoliikeet alkaen hyppynoudosta, metalli ja päättyen tunnariin.

Kehääntulon kehitykseen olen todella tyytyväinen. Alkaa jo näyttämään ja tuntumaan kivalta.
Jossakin vaheessa Ripa alkoi nuuskimaan kenttää ja ilmassa leijuvaa mahdollisesti Ruun juoksutuoksua, mutta unohdin sen aika pian.

Hyppynoudossa Ripa oli alkuun vähän kuutamolla ja palautti vieraankapulan sivusta, mutta toiseen kertaan hetsaten sain onnistumisen. Metalli oli jo ihan hyvä. Palautukseen pitää edelleen panostaa, jotta tuo suoraan.
Tunnari oli ihan jees, kunnes itse menin epävarmaksi palautuksessa ja Ripa tiputti vauhdin ja tuli eteen epävarmana ja vinoon.

Nooh, kaikki ainakin nosti :)

Aksaa korvaavana koirakkona to 24.10.13
Olihan kivaa mennä vieraaseen ryhmään kokeilee aksaa. Tosin ryhmässä olikin jokunen tuttu.
Ratana oli HSKH ry:n agilityleirillä ollut Jenni C:n rata, jossa riitti haasteita kaikkine takaakiertoineen. Ei ihan meitä varten - vielä. Kouluttaja oli sitä mieltä, että Ripan tulee opetella kääntymään - kappas ! :D

Seuraavaa kertaa siis odotelleen, josko päästäis jälleen paikkailee johonkin ryhmään.

Murhetta murhetta ja agilitykisan 27.10. perumiset
Pe aamulla hätkähdin, kun vilkasin Ripan palleja, jotka olivat todella ärtyneen väriset ja mielestäni ihan epämuodostuneet. Päivällä soittelin Nealle ja tiedustelin Nean mielipidettä ja tilasin lääkärin Keravalle.
Ripa oli ihmeen reipas, kun tulin töistä, mutta ainahan se on iloinen kun palaan. Lähdettiin melko heti lääkäriin, joka totesi pallien ihon olevan tulehtunut, muuten pallit "voivat hyvin". Samalla tutkittiin mahdollinen eturauhastulehdus tunnustelemalla, mutta siellä tuntui olevan ihan ok. Ihotulehdukseen antibiootti 10 päivän ajan.
Kotona Ripan kunto kuitenkin paheni ja alkoi tulla kävelemisen kanssa ongelmia ja selvästi kipuili. Annoin Rimadylia ja hetkisen jälkeen olo helpotti. Yön nukkuin todella raskaasti.
Aamulla jälleen antibiootto ja kipulääke. Lenkin jälkeen nenä turposi möykkyiseksi ja jälleen pikku hätkähdys. Soitin Mevetiin, sillä Keravan lääkäriasema oli poikkeuksellisesti suljettu juuri tänä lauantaina, josta sanottiin että saattaa olla allerginen reaktio antibiootille ja jos vielä illalla reakoi samoin niin lääkäriin. Samalla kysyin, että onhan kyseinen antibiootti ok myös mahdolliseen eturauhastulehdukseen, koska nyt kyllä oli kyse myös siitäkin, onneksi lääke puree myös siihen.
La illasta kaikki onneksi alkoi näyttämään jo paremmalta; pallien väri vaalentunut, nenä ei enää turvoksissa, kävely normaalia ja Ripakin paljon pirteämpi ja iloinen oma itsensä.
Sunnuntaina jo selvästi parempi - onneksi.
Johtopäätös: Ripalla taipumus eturauhastulehdukseen, jonka oireet mm pallien ihomuutokset (?), pissaamisen vaikeutuminen, kävely vaikeutuu, selvää kipuilua, mutta ei eturauhasen oireilua tunnustelun kautta. Tietysti pissanäyte olisi kertonut totuuden. Viimeksi Ripalla vastaava tulehdus ilman pallien ihomuutosta 12.2012, jolloin oli ollut tekemisessä tärppipäiväisen juoksunartun kanssa ja nyt mahdollisesti vastaava tokotreenien yhteydessä, vaikkei ollutkaan kosketuksissa narttuun, mutta treenasi nartun jälkeen.  Muuten ei ole vastaava reaktiota ollut.

Tästä siis dopingaika ja kisat peruttu, mutta Ripa saatiin jälleen kuntoon mikä parasta !      


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti