sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Tokoilua ja hitunen aksaa

Tiistaina 16.4. oli jälleen hallitokot, joissa tehtiin
1) tunnari; lyhyt etäisyys ja lähetys puolesta välistä. Onnistui ihan hyvin nyt, joten edellinen kerta kuitattu ja ihana helpotuksen tunne :)
2) ruutu; ensimmäinen läheys tarketilla ja napakymppi. Toinen ilman ja jälleen napakymppi. Hienoa.
3) kaukot; näiden kanssa on selvästi menty takapakkia viimeisten keppiviikkojen aikana, joten tuliskohan jättää kokonaan tekemättä tai sitten vain siedättää  ?
4) tunnari; ahnetyhmä saa palkkansa ja täydellinen epäonnistuminen. Miksi ihmeessä meninkään tekemään ?!

Sunnuntaina 21.4. aamutokot koulun kentällä, jossa futaajia aloituksen häiriönä -> mikä häiriö.
1) ruutu; ensimmäinen läheys tarketilla ja napakymppi. Toinen ilman ja jälleen napakymppi. Hienoa.
Nea naksutti kun koira oikealla paikalla. Pysähtyi oma-alotteisesti eikä liikkunut lähestyttäessä. Seuraavaksi edetään maahan asti.
2) luoksetuloa; ensimmäinen seiso ja toinen maahan. Parempia suorituksia ei voisi toivoa. Huippu !
3) ohjattu nouto; koira sivulla ja Nea vie oik kapulan, vesipullo (keskikapula) ja vas kapulan. Koiran vienti merkille ja lähetys kapulalle. Lähti ihan ok, mutta ei nostanut kapulaa vaan meni tutkimaan keskikapulaa(vesipullo). Koiran lähestyssä merkkiä, seis-käsky ja uusi lähetys kapulalle ja onnistuminen, jee !
Ripalla vasen ja oikea on paimennuksen suuntakäskyt, joten niiden käyttöä tulee harkita. Jätetään mahdollisesti suuntakäskyt kokonaan pois tai otetaan jotain uutta käyttöön (?).
4) tunnari; useita kapuloita rivissä ja noin keskellä oma. Nameja myös välissä. Lähetys läheltä ja r-a-u-h-a-l-l-i-s-e-s-t-i. Ripa söi namit väleistä ja otti oman ilman mitää ylimääräistä arpomista. VAU!
Ei toistoa - kas kas.
5) ruutu; sheippaamalla haettiin oikeeta paikkaa. Nea naksutti kun koira oikealla paikalla. Ihan hyvin hakee oikean paikan / korjaa.   

Keppikauden aikana ei ole mahdollista ottaa kapuloiden palautuksia eteen vaan olen antanut vapautus/irti -käskyn palautuksen aikana. Samoin seuruut ovat nyt tauolla, kuten luoksetulon loppu eli sivulle tulo.

Sunnuntaina Ripa sai vielä mennä aksaa Nean kanssa Maisan treenivuorolla yhden setin verran. Onneksi intoa piisaa :D

Tämä viikko on ollut Ripalla paineviikko aktiivisen tekemisen puutteen osalta ja on odotetusti aloittanut itsenäisen tekemisen, mihin en ole kovin tyytyväinen. Onneksi tuhoilta ollaan vältytty. Ke on aksatreenit ja toivottavasti Ripalla löytyy kuski omasta treeniryhmästä.

Onneksi pääsen eroon kipsistä 26.4. ja nuorten koirien tokoringin leirille 27.-28.4. - toivottavasti !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti