torstai 4. huhtikuuta 2013

Kopioitu aiemmasta :

PAIMENNUS Su 31.3.13 Askola

Peruttu

AGI Ti 26.3.13 Tehis Cup

Nea ja Ripa radalla tuplasti ja tuplasti HYL. Kuitenkin olen tyytyväinen, että Ripa oli mielellään Nean kanssa eikä vikuillut minua.

Su 24.3.13 murtuikin sitten nilkka ja nyt jää treeniblogin kirjoittelu heti alkuun tauolle, mutta kai me jotain saadaan jossakin vaiheessa aikaan.

AGIKISAT Su 24.3.13 Vuokkoset Areenalla

Kivat kisat jälleen.
Ripalle tänää ekalta radat 5 ja sija 4/27. Toka olikin HYL. Olen kuitenkin tyytyväinen, että koira oli MUN kanssa radalla.

PAIMENNUS Somerolla Ti 19.3.13
Hieno ilma, hyvä seura ja paras harrastus - mikäs sen parempaa :)

Ensin oltin auringon paisteessa ulkona, jossa teemana hakukaaret ja poispäinajo, mikä ei nyt luonnistunut juurikaan. Ripa löysi maasta joka ikisen lampaan papanan ja söi ne kaikki - kavereille ei jätetä !

Sisällä tehtiin häkistä poisottoa, kuljetusta ja takaisin häkiin. HAUSKAA ! Tätä lisää. Sitten häkissä pyörittiin vasen ja oikeea. Ripan tuli olla mahdollisimman lähellä häkin seinää ja kaukana lampaista - nooh olihan se jossain kohtaa :D

Sitten pääsin Wenjan kanssa häkittämään lampaat ja tunsin kyllä itseni aika turhaksi. Koirahan osaa ihan itte. Mahtavaaaaaa ! Ehkä siis joskus, todellakin joskus jos terveyttä ja aikaa suodaan, mullakin paimenlinjanen bc.

Jäi hyvä fiilis vaikkakin takki tuli ihan tyhjäksi ja taas huomasin, että PALJON on opittavaa. Eli mikäs sen mukavampaa.

AGIKISAT La 16.3.13 Vuokkoset Areenalla

Kivat pakkasaamun kisat, joita aurinko lämmitti ja muutti ilman todella lämpimäksi iltapäivää kohden. Mahtava ulkoiluilma Ojangon maastossa. Hallissa oli varmaankin viileämpää kuin ulkona auringon paisteessa.

Esa Muotka oli laatinut ihan jees hypärin, johon lähdin Ripan kanssa liian varovasti, mikä kostautui jo kolmannalla hypyllä, jonka koira ohitti tyylikkäästi ja siitähän se sitten taas lähti.
Kuitenkin maalin asti ryvettiin ja fiilis oli pikkasen alhaalla.

Agirataa varten ponnistelin toisen asenteen ja rata tuntui jo tutustumisen aikana ihan hyvältä, joten aika luottavaisin mielin aloitukseen. Pidin Ripan paremmin otteessa ja rata oli todella onnistunut ihan viimeisimpiä hyppyjä myöden, kunnes myöhästynyt valssi ja perään ohjausvirhe veti Ripan yhden hypyn ohi ja siitä 5. Jäin vielä korjailemaan hyppyä ja aikaa paloi Ripan pyörähtäessä pienen lenkin. Tästä huolimatta päästiin mukavasti (43,70) ihanneajan (48) alle. Fiilis oli ihan katossa radan jälkeen.
- Ehkä siis joskus onnistummekin -

TOKO -12.3.13

Kyllä me tokoillaankin. Ottaa vaan kupoliin, kun ei pääse ulos toteuttamaan ajatuksiaan, kunnes ilmat suotuisammat.
Seuruun kanssa on nyt jokin takapakki menossa, mutta kunhan oma pää/asenne/tahtotila saadaan kuntoon niin vaikeudet siinäkin voitettu.
Tunnari etenee kivasti, ruutukin joskus hyvä ja toisinaan taas ei.
Eteenpäin mennään vaikka väkisin - siis ei vaan ihan omasta halusta ja ilosta  :)

PAIMENNUS Seutulassa La 9.3.13

Mahdottoman upeassa säässä päästiin paimentaan Aino Pikkusaaren johdolla.

Ripalle tehtiin poispäin ajoa pyöröaitausta apuna käyttäen, jolloin saatiin aikaan "kuja". Hyvin lähti menemään. Toisella kertaa otetttiin hakukaari "pienen kentän" lumikinoksia apuna käyttäen ja nekin ovat parantuneet sitten viime kerran vastaavista harjoituksista.

PAIMENNUS Somerolla Ke 6.3.13

Hallissa oltiin ja ensin otettiin samaa kuin viimeksikin eli hakukaaria (jotka saisivat kyllä olla väljempiä. Niihin nyt huomio) ja hakukaaren päässä Ripa maahan, josta vierestä poispäin ajoa. Ripa ei ole vielä ihan saanut jujua tuosta poispäin ajosta. Sijaistoiminnot tulevat silloin esiin.

Toisella kerralla halliin rakennettiin kuja, jotta Ripa saataisiin menemään kujaa pitkin lampaiden perässä ja tuohan onnistui muutaman kerran jälkeen jo ihan kivasti. Vähän turhan rivakasti haluaa pois kujasta, joten ohjelmistoon pysäytykset kujalle.

Muuten olen tyytyväinen. Työskentely oli rauhallista, vaikka pari kertaa koittikin hampailla paimenkeppiä.

AGI Ti 5.3.13 Tehis Cup

Jos tokotreenit on klo 21-22 kentällä 1 ja agiepikset kentällä 4, johon kaksi rataa maksettu, niin eiköhän lähdöt osu juuri tokotreenien kanssa päällekkäin. Ensin hätäinen tunnari ja sitten yksi startti agia, josta TOSI hyvä hylly rata ja takaisin tokoon, jossa kaukot ja taas jo myöhästyneenä agin pariin, josta puhdas 0 aika     -6,01 tosi hyvien kontaktienkin kanssa ! ja sija 2./25.
Tavoitteena oli hyvä yhteistyö radalla ja pääsimme siihen 100% molemmilla lähdöillä. Todella hyvä mieli.

AGI Su 2.3.13

Oltiin Vuokkoset Areenalla KATin järjestämissä epiksissä, jossa juoksin kaksi kertaa MAISAN kanssa ollen sijalla 5. Ripa päästeli menemään Nean kanssa ja tuloksena 2 x HYL.

AGI Su 24.2.13

Target Team treenit Vuokkoset Areenalla, jossa mm rytmitys teemana ja sehän sopi meille hyvin.



Rimat oli 60 korkeudella ja Ripa kieltäytyi heti alkuun hypyn 2. Ensimmäinen kierros oli pikkasen ylikierrosta ja ohjaajan epävarmuutta - turhautuminen iski :p
Kun käytiin rata yhdessä läpi ja pureuduttiin ongelmiin ja etsittiin hyvät ohjaukset ja oikea tempo, niin johan sujui ratakin. Lopputulokseen olen ihan tyytyväinen.

PAIMENNUS Somerolla Ke 20.2.13

Edellinen paimennus kerta 1.2. Vantaalla antoi aihetta hakukaarien treenaamiseen ja sitähän Somerolla tehtiin. Kun Ripan liiallinen kiihkeys (haukkuminen, tassujen sutiminen ja oikaisu lampeille) saatiin pois sekä oma rauhallisuus sijaan, niin johan alkoi sujumaan kaaretkin. Myös lay down -käsky heti kaaren loppuun vahvisti Ripan paikkaa sekä hyvän etäisyyden pitoa kuljetuksissa. Pientä poispäin ajoakin tehtiin ja siitäkin "juju" ymmärrettiin. Ripa oli todella kuuliainen <3

Kyllä intohimo tätäkin lajia kohtaan vaan kasvaa ja kisakin olisi tulossa elokuussa - Somerolla ! Josko jo uskaltais :p

TOKO -18.2.13

Tokoa treenataan nyt tosissaan, kun VOI-luokan liikkeet tulisi saada kuntoon. Jos vaikka pääsis HSKH ry:n tokon SM joukkueeseen ;)

Seuraaminen kaipaa parempaa paikkaa, parempaa kontaktia ja tiukemmat käännökset. Seuruu on nyt suurennuslasin alla.
Noudot on aikas kivat. Ripa pikkasen arpoo peruasentoa kapulan luovutuksen jälkeen.
Tunnaria treenataan vielä avuin, mutta pari vikaa treenikertaa on menny loistavasti.
Kaukot olleet tehotreenissä kotona ja nyt viedään halliin (19.2.13).
Ruutu on kiva. Varmuutta lisätään.
Luoksetulossa vauhti on nyt hiipunut ennakointien takia, joten paljon läpijuoksuja ja muutetaan suunnitelmaa näiden osalta -> otetaan yksittäisinä ja keskitytään nopeuteen.
Liikkestä istuminen alkaa olla valmis, jos koira kuulolla.
PM on parantunut paljon (pää pysyy). Tähän kaivataan häiriöitä ja kotona treenataan taas ylipitkiä.

AGIKISAT La 9.2.13

Tähänhän jo tottuu: HYL + HYL. Ei mitään erikoista mainintaa paitsi, että sain koiran oikein kunnolla syliin, koska linjavalintani oli ihan väärä kuten useimmilla muillakin. Polvi koki jälleen kolhun, mutta onneksi säikähdyksellä selvittin.

AGIKISAT Su 3.2.13

Odotukset olivat pikkasen korkealla näihin BATin kisoihin Vuokkoset Areenalla, mutta ei se vaan niin helppoa ollut, vaikka Anne Saviojan radat eivät ihan kamalan haastavat olleetkaan.

Tuloksena vaatimattomat 3 X HYL.

Jotakin hyvääkin oli, mutta ensisijainen palaute ja tukistus kuuluu kyllä ohjaajalle, joka teki julmimman virheen luovuttamalla hyppyradan. Nyt ohjaaja potee masennusta, josta aikoo toipua la 9.2. mennessä ja parantaa siihen mennessä asennetta siten, ettei enää toistamiseen tee vastaavaa julmuutta. :)

Ilonaiheita toivat loistavalla menestyksellään Johanna ja Lotto ollen kolmasti ykköspallilla sekä valmentaja Juuso Faron kanssa päästen II-luokkaan. Onnea heille !

PAIMENNUS Pe 1.2.13

Paimennusta ja paimennusta Aino Pikkusaaren opein Vantaalla  - Primal Sense Farm -
Pikkasen oli meno tahmeeta tauon jälkeen, mutta kyllä Ripanen tiesi mitä siellä pitää tehdä. Ja on se vaan niiiiiin kuuliainen <3
Ripan työmotivaatio yllättää minut aina vaan. Ripalla on niin monta eri vaihdetta ja niin monta eri ulottuvuutta työskennellä riippuen aina mitä tehdään esim tokossa ihan eri kuin agissa ja paimennuksessakin omansa.
Ripan kanssa on todella ihanaa työskennellä !

TOKO La 26.1.13

Porvoon tokokoe, josta  AVO1 tulosta pistein 178 sija x./8.

Pm 10, seuruu 8, maahan 9, lt 8, seisominen 9, nouto 9, kaukot 10, hyppy 8 ja kv 8.

Seuruussa haisteli ja rauhoitteli minua, lt:n stoppi pikkasen valui, noudossa tuplakäsky perusasentoon, hypyssä tuplakäsky.

Ei suorituksella olisi parempia pisteitä kyllä ansaittukkaan. Kompastuskivi oli oma jännitys




Nyt viimeinkin pitäisi opetella KISApalkkausta. Luulin ;) sen olevan helppoa.
Alkuun suunnitelma :
liike loppu, sosiaalinen palkka, josta koiran tulee innostua ja vasta kun on innostunut ja aktiivinen niin lelu/namipalkka. Mielummin lelu ja yhteisleikki, kesto erittäin lyhyt. Ja heti perään uusi liikkeen aloitus. Hyvästä (motivoitunut, terhakas, aktiivinen, EI piippaa) liikkeen aloituksesta jälleen palkka. Palkan laatu, ajoitus, kesto jne vaihtelee. Tähän keskitytään nyt hetki.
KISApalkka muodostuu, kun tuohon on syntynyt rutiini eli olisko noin 1000 toiston jälkeen :o - oho !


AGI Su 20.1.13

Target treenit Vuokkoset Areenalla Villen johdolla jotakuinki piiroksen mukaista rataa tehden:

Todella mukava ja jouhevasti etenevä rata jossa alkuun ja loppuun "juoksusuora".
Ripalle oli annettava hyvin tilaa kepeille, jos menin itse hätäilemään, meni kakkosvälistä sisään oikean välin sijaan :( Joten rauhassa tilaa koiralle !
Hypyt 7-8-9 tuottivat pikkasen hankaluutta ajoituksen suhteen, mutta putkeen 6 lähetyksen onnistuttua etäältä onnistui ajoitus hypyillekin, jotka ohjattiin kaikki oikealta puolelta; hyppy 7 vastaanotto vastaisella kädellä yli ja sitten juoksua hyppyjen suuntaisesti koiran hypätessä ihanteellisesti siivekkeitä nuollen :). Hypylle 10 tehtiin valssi siten, että vastainen käsi otti koiran haltuun ennen hyppyä, jottei kaarra liikaa ulospäin hypylle 11 suunnattaessa. Hyppy 11 takaaleikaten A-esteelle.
Pussin jälkeinen takaakierto hyppylle 15 oli hauska ja ohjaus suoritettiin vasemmalla kädellä LOPPUUN asti ohjaten (vasen käsi ja katse) siten, että tukijalkana toimi vastaavasti oikea jalka, jotta hartialinja oli helposti käännettävissä vasemmalle. Kun koira lukinnut hypyn/hypyn päällä, vasen käsi siirtyi vastaanottamaan koiran alas hypyltä kohti seuraavaa estettä 16.
Puomi suoritettiin leijeröiden hypyt 1 ja 11 suoraan A-esteelle.
Vinkki: Loppusuoran viimeinen esti tulee suorittaa tarkasti !

AGI La 29.12.12

Valitettavasti Ripalle tuli Tapaninpäivänä paha eturauhastulehdus ja jouduimme jättämään väliin kaikki treenit, kisat ja paimennuksetkin noin viikon ajaksi.

TOKO La 15.12.12

Agility (Target Team treenit Vuokkoset Areenalla) vaihtui tokoon, kun saimme Porvoon kokeeseen paikan, joten sinne siis metsästämän toista AVO1 tulosta ja tulihan tuo pistein 182 ja sija 3./15.

Pm, seisominen ja kaukot 10, nouto 9 ja muut 8. Eli ihan hyvin siihen asti kunnes alkaa analysoimaan.

Piippasi hiljaa paljon, mihin varmaan vaikutti oma total jännitys ottaen huomioon, että Ripan päälle kävi noin 2 tuntia ennen kisaa koira jättäen ikävän muiston Ripan kankkuun :(

Seuruu pitää saada nyt kuntoon. Tuolla seuruulla ei mennä ylempiin luokkiin. Nyt edisti niin perhanasti ja poikitti. Tosin jos siitä haluaa hakea positiivistä niin olihan hyvä asenna.

Luoksetulossa edelleen valuu, joten lisätreeniä viime viikon malliin lenkkien yhteyteen.

Noudosta pois aivopieru tuoda kapula eteensivulle tai johonkin mihin se EI kuulu :(

Ohjaaja vois kanssa pitää kiinni niistä rutiineista mitkä on opetellut treeneissä helpottamaan koesuoritusta, jottei siten vaikeuta koiran suoritusta. Esim virittely !

Pm treenit jatkuu kotioloissa tasaiseen tahtiin eri muodoissa ja eri pituisina jaksoina.

.. ja eiku kohti seuraavaa koetta.

Maisa on nyt TK2. ONNEA ! <3


AGI To 6.12.12

Ihka ekat agilityskisat Vuokkoset Areenalla BATin kisoissa. Tavoitteena oli, ettei koira karkaa omille teilleen ja että on kuulolla ja että päästän maaliin asti ja että tehdään homma yhdessä ! Olihan siinä tavotteita ja niihin päästiin, jihaa !!!
Ripa oli ihan the best man ! Sija 7 yhdellä typerällä 5:lla jota ilman olisimme saaneet LUVAn. Toka rata ei ollut ihan meidän juttu, koska itse pilasen ne hätiköimällä, joten niistä HYL.

Kuitenkin jäi ihan paras mieli ja intohimo seuraaviin kisoihin. Suunnitelmissa La 29.12. HSKH ry:n omat kisat.

TOKO La 24.11.12

HSKH ry:n tokokoe tuloksin AVO1 pistein 178 ja sijoitus 3. Ihan hyvä AVO-kisakorkkaus, vaikka pm jäikin 8 pisteeseen kolmoiskäskyn takia sivulle tulossa :( - tosin olisi voinut olla 0:kin. Muuten suht´ tasainen 9-rivi. Piippausta ei juurikaan tapahtunut.

Tuon kokeen analysoin tosi tarkasti liikeliikkeeltä ja mietin mitä ryhdyn tekemään, jotta mm siirtymät kantavat ylempiin luokkiin ja  mitä vielä viilataan kohti 10 suoritusta. ;)

Sitten treenikalenteriin siirtymät siten, että liike kisamaisesti ja siirtymä, jossa sosiaalinen palkka eikä unohdeta koiraa. Seuraavan liikkeen oma-alotteisesta sivuasennosta namipalkka (=rauhotus, jottei piippaa). Ja seuraava liikesuoritus, jonka jälkeen sosiaalinen palkka ja kun koira aktivoituu niin lisäpalkka.

Luoksetulo varmemmaksi ja pysähtyminen ilman mitään valumaa. Tähän tehokuuri mm lenkkien yhteydessä.

Nouto varmemmaksi. Noudon palautuksia oikeaan paikkaan paljon toistaen ja kapulan pitoa esim matalia aksaesteitä hyppien. Pyritään pääsemään pureskelusta eroon antamalla lisähommia.

Kaukoja treenataan jumpaten liikeradat lihasmuistiin.

Hyppyesteen suoritus siten, että hyppy ohjautuisi kauemmaksi ja vasemmalle, jottei istuminen tule ihan esteen oikeaan reunaa, josta takaisinpäin tulo epävarmaa hypyn kautta. Tätä siten että matalampi estekorkeus ja hypyn jälkeen palkka vasemmalle erimuodoissa ja yllätyksellisesti. Ei kisamaista suoritusta ollenkaan hetkeen. Palautus voidaan irroittaa omaksi palasekseen.


AGI Ma 5.11.12

Tokon ohella pikkasen otettiin pitkän suoran putken jälkeen koiraa käteen pakkovalssilla hypylle ja uuteen putkeen, josta taas hyppy eteen ja kääntö 90 astetta kepeille. Minun paikka ei juurikaan siirtynyt - pysyin kahden metrin sisällä itse koko suorituksen ajan ja Ripa meni älyttömän hyvin ja ne kepit - onnistui !! Palkkakippo oli keppien jälkeen odottamassa. Ja sen R ansaitsi. Treenit jatkuu ke 7.11. Juuson vetäminä.


TOKO -5.11.12

Jospa tokoakin tähän väliin. Tähän asti saavutettu 5.2.12/ALO1/190p, 5.5.12/ALO2/149p, 28.7.12/ALO1/189p ja 7.10.12/ALO1/186p = TK1. Pääsiin Ripan kanssa kesällä HSKP:n Nuorten koirien tokorinkiin / Pirkko Bellaoui, jolla ollut tapaamiset kaksi kertaa Espoossa, Röylän tupa. Kouluttajina toimii Mari Leiviskä ja Angelica Leiman. Ensimmäinen tapaaminen oli 2.8. ja toinen 23.9. johon en valitettavasti päässyt jatkuneen mikreenikohtauksen takia osallistumaan. Ensimmäinen koulutuspäivä oli todella antoisa ja muut rinkiläiset todella mukavia ja moivoituneita. Jatkossa yhteistä treeniaikaa saadaan ATD:n halliin muun oma-alotteisen treenin lisäksi ja vuoden 2013 keväälle leiri.

Ripan seuraava koe on HSKH ry:n koe 24.11. jossa tarkoituksena korkata AVO-luokka I-tuloksin.
AVO Liiketavoitteet ja tilanne nyt:
- PM "faarao"-asento, pää ylhäällä, maahan suoraan ja käskyt ensimmäisellä. Sallitaan pieni vilkuilu, joka pyritään karsimaan pois mahdollisimman pian. Todella onnistunut yksilötreeni 5.11. hallissa. Aika reilu 3 min piilossa.
- JÄÄVÄT asento suora, reakointi nopea ja varma, ei liikkumista seistessä. Jäävistä maahan on ok, mutta seisomisessa tahtoo JOSKUS kääntyä, kun ohitan koiran taakse. Treeneissä 5.11. pelkkä seisominen irrotettu liikesuorituksesta ja kävelty itse kenttää ympäri ja kun oltu koiran takana heitetty pallo koiran eteen koira vapauttaen. Suoritus ok.
- SEURUU asento suora ja kontakti pysyy, etäisyys ohjaajaan pysyy samana läpi likkesuorituksen. Ripalla kontakti pudonnut aiemmin AINA liikkeelle lähdettäessä. Nyt tokoringistä saamilla neuvoilla saatu alku sujumaan paremmin :) Täyskäännöksessä ja käännös oikealle tahtoo etäisyys ohjaajaan kasvaa, mitä työstetään nami/lelu oikealle / pyöritään oikealle, mitkä tuottaneet kivaa tulosta. Kontakti tippuu kun tempo muuttuu, mitä työstetty nopean/usein toistuvin palkoin sekä leikin varjolla. Treeneissä 5.11. palkattu äänettömästä ja hyvästä lyhyestä seuruusta ilma perusasentoa alkuun eli liikkeelle lähdöt lennosta, VAu mitä onnistumisia.
- LT jää varmasti ja suoraan istumaan, liikkeelle lähtö varmaa ja laukalla koko liikesuorituksen. Pysähtyminen suullisena varmaa ja nopeaa. Ripa tekee hyvin, joskin paluu sivulle on versiota "banaani", mitä työstetään pois oikean käden puolelle taakse lentävällä pallolla. Treeneissä 5.11. tehty siivekkeen kierroin pysäytystä ja perään pallo taakse. Pikkasen ennakoi pysäytystä. Pysäytyksen paikkaa ehdottomasti vaihdeltava ja paljon läpi juoksuja.
- KAUKOT jää makaamaan suoraan ja "faarao"-asentoon. Vaihdot nopeat ja varmat eikä liiku alkupaikasta. Ripalla vaihdot sujuu kivasti, nopeuttaa vielä lisää ja etäisyyteen varmuutta niin täydelliset. Treeneissä 5.11. etäisyys 6 m ja pikkasen epävarmuutta istumiseen nousussa, mutta korjaantui takapalkalla.
-  NOUTU suora sivu, lähtö varmaa ja laukalla koko liikesuoritus, ei järsitä kapulaa ja palautus suoraan tiiviisti eteen, josta luovutuksen jälkeen suora sivuasento. Tämän liikkeen kanssa on arvottu sata ja sata kertaa. Ihannesuoritus on nyt päätetty ja sitä kohti työstetään kovaa ja hartaasti. Treeneissä 5.11. aloitus oli ok, palautuksessa ei ollut ihan 100% varma kohdasta, mutta avuin tuli ok, pientä järsimistä. Pikkasen tahtoo piipittää juuri ennen luovutusta. Toinen yritys olikin sitten jo ihan PRO, joten loppu hyvin kaikki hyvin tämän treenin osalta - onneksi.
- HYPPY suora ja vauhdikas, korkeus min 5 lautaa, istuminen hypyn taakse mahdollisimman suoraan ohjaajaan nähden. Etäisyys lähetyksessä noin 3 m ja istumisessa noin 1-2 m hypystä. Treeneissä 5.11. meni ensimmäisellä istumaan vinoon hyppyyn nähden, joten pieni apu palautuksessa. Toinen kerta jo PRO, joten senkin suhteen jäi hyvä mieli.
- KOKONAISVAIKUTUS ja yleistä koira ei äänetele, ohjaaja iloinen ja työskentely iloista. Koirakko tekee suorituksen yhdessä. Palkkaus on suullista ja iloista, ei kosketa (taputeta tms) koiraa. Siirtymät yhdessä, iloisesti ja varmasti. Seuravaan liikkeen virittely toimii. Tähän säännöksi, että koesuorituksen yhteydessä ei katsota muiden suorituksia- ainoastaan että tiedetään mm seuruukaavio ja liikkeiden lähtökohdat. Sitten alkaa avoin mielikuvaharjoittelu. Koiraan ylivireys poistetaan ennen kehään menoa mm seuruuttamalla. Koiralle annetaan muistutuspalaute jos ääntelee. Virittelysanat löytyy. Ohjaaja pyrkii eroon kisajännityksestä, mikä epäreilula koiralle !  Treeneissä 5.11. vahvasti treenattiin virittelysanoja ja samalla rauhoitettiin koiraa rinnasta paijaamalla. Ei juurikaan ääntelyjä, koska alussa palaute ja virittelysanat sekä paijaus rauhoitti ja antoi varmuutta, jeeees !

Seuraavat treenit - varmaankin jo illalla tai viimeistään huomenna paimennuksen jälkeen.

AGI Su 14.10.12

Purinalla oltiin ja voi sanoa, että parhaat Target treenit tähän mennessä.
Ulkona otettiin suoritusaikoja ja sisällä harjoiteltiin saksalaista, jaakotusta ja flippiä oheisen radan mukaan, esteet 1-10.



Treeneistä jäi tosi hyvä mieli ja Ripa pysyi kokoajan hyvin kädessä.

Nämä oli vikat ulkotreenit ja seuraavaksi Vuokkoset halliin 15.12.
AGI Su 23.9.12

Peruttu

AGI La 8.9.12

Tähän ei valitettavasti päästä, koska ollaan paimennusleirillä Somerolla.

AGI Su 12.8.12 Neljäs TargetTeam3 Ojangossa, kenttä 2

Miten voi mennäkään KAIKKI ihan päin mäntyä, mikään ei siis sujunnut. Oma asenne ei todellakaan ollut kohdillaan ja senhän näkyi. :(
Ennen alkua kävelin Ripan kanssa kenttäalueen ympäri venytellen.
Treenin alkuun oli yhteiset fysiikka / koordinaatio treenit, mitkä tuntuivat ihan hyviltä vaikkakaan en ihan voinut panostaa 100% polvesta johtuen.
Rata oli lähetetty meille hyvissä ajoin, joten siihen olin tutustunut paperilla, mutta itse radalla tutustuminen tuotti harmaita hiuksia lähetyskulmat, tiukat käännökset jne huomioiden. Jotenkin tuo epäusko/-varmuus huokui meikäläisestä sen verta, että Ripakaan ei ollut ihan innokkaimmillaan. Ripa jopa veti minut pois koko kentältä muutaman suorituskerran jälkeen. Alkuun luulin Ripan kärsivän hädästä, mutta rauhottui portin ulkopuolella. Silloin viimeistään olisi pitänyt keskeyttää koko treeni, mutta ei kunhan jatkoin vaan.
Nooh, jotain sentään opin eli jos oma asenne ei just nappaa, niin älä vaadi koiraltakaan mitään ihmesuorituksia. Sitten mennään niillä mitä on tarjolla ja pyritään parantamaan seuraavalla kerralla TAI ei mennä ollenkaan.
Kuitenkin huonosta treenistä suivaantuneena, päätin pistää ilmon omiin kisoihin su 26.8. joten sitten luvassa sitä asennetta !

AGI Ti 31.7.12

Ojangossa yritettiin tehdä puomiharjoitusta am mukaisesti, mutta Ripa tulee puomille siivekkeen takaa jotenkin varovasti/hitaasti/epäröiden. Keinun kanssa otettiin myös siivekkeet käyttöön, mutta ei osannut hypätä keinulle. Päätettiin Nean kanssa nostaa keinua hiven ylemmäs, jolloin pakosta joutuu hyppäämään keinun lopulle ja vielä kun Nea hetsasi niin johan lähti :) Kuitenkin Ripa on epävarma, johtuen epäonnistumisien runsaasta määrästa / onnistuneet. Nyt siis mietitään vielä miten saadaan onnistumisprosentti korkeammaksi: lasketaan kriteeriä, helpotetaan, tehdään vain vähän ja lopetus onnistumiseen. Sekä kunnon palkka onnistumisesta. Treeniä treeniä siis.

AGI Su 29.7.12 Kolmas TargetTeam3 HAU:n Purinalla, ulkokenttä, jossa aurinkoa ja lämpöä riitti / NEA

Kuumassa ja kosteassa säässä Ville piti ensin pikkaset fysiikka treenit ohjaajille, missä mm hypättiin hyppynarua ja pompittiin ruutuihin spurtaten. Treeni perustui am linkkeihin, joista koordinaatio osuus jäi läpikäymättä, koska Nealla oli Ojangossa treenivetovastuu.
Koirakoittain käytiin kontaktirata, jonka perusteella huomasin Ripan himmaavan PALJON 2on2off-asentoon. Nyt mietitään sekä keinun että puomin osalta kontaktin loppujen treenaamista ja tehdään 2on2off-asento todella kiinnostavaksi ja tavoittelemisen arvoiseksi, jotta himmaaminen loppuu ja etenemä saadaan varmaksi ja nopeaksi. Ojangossa jo pikkasen yritettiin, mutta kuuma ilma oli nähtävästi tehnyt tehtävänsä Ripaan ja aivot oli ihan jossakin muualla. Nyt mietintämyssy otetaan käyttöön ja yritetään löytää Ripalle mieleinen oppimistapa. Ehdotus: siivekkeet otetaan ohjureiksi sekä puomiin että keinulle alkuun, jolloin kontaktille mennään kontaktikäskystä "pinta" esteen sivusta siiveke kiertäen, harjoitukset molemmilta puolilta. Myös naksuttimen käyttöä kokeillaan ja etäpalkkaa. Putkesta vauhtia ja erilaiset ohjauskuviot käyttöön kuten valssi, pers'jättö, takaaleikkaus. Keinu alkuun vain hivenen irti maasta ja pikkuhiljaa nostetaan, jotta saadaan bängs-äänikin kivaksi. Katsotaan mihin johtaa.



Tähän väliinkin voi sen verta todeta, että Ripa debytoi HAU OPEN kisoissa 2.7. Nean kanssa Anne Saviojan (sisärata) ja Esa Muotkan (ulkorata) radoilla. Nealla oli paineita kahden koiran (Ripa ja Tellu) päälekkäisestä kisaamisesta I luokassa, mikä varmaan vaikutti osaltaan suoritukseen, mutta myös Ripan levottomuus minun olinpaikasta tuotti keskittymisvaikeuksia. Ulkorata alkoi ihan mallikkaasti ja näytti jo ihan kivalta, kunnes Ripa karkasi minua etsimän - vähän noloa - onneksi Minna V häädöstä palautui Nean käsiin ja loppurata sujui hyvin. Sisärata meni sitten ihan minua pälyillen eikä juurikaan suorittanut mitään. Ke omissa ohjatuissa treeneissä Suvi K jälleen ohjasi Ripaa ja sielläkin ajoittain pälyili minua ja mm siksi kaarrokset venyivät eikä hyppyjä saatu suoritetuksi nuolemalla.
Toivottavasti pääsen itse PIAN radalle ja saadaan paketti toimimaan, mutta ensin treenitauko ja motivaatiota etsimään.

AGI La 30.6.12 treenit siirretään agirodun alta

AGI La 9.6.12 Toinen TargetTeam3 tapaaminen Ojangossa

Valitettavasti ei päästä osallistumaan, koska edustamme HSKH:tä toko SM joukkueessa Kuopiossa tuolloin. Toivotan siis antoisia treenejä kaikille !

Oma polvi sijoiltaan ke 30.5. ja jonkin aikaa poissa näistä kuvioista, Nea tuuraa. Sovittu Villen kanssa 11.6.12

AGI Ekat omatoimitreenit Ojankossa to 31.5.12 klo 21

Omatoimitreenien onnistumisen edellytyksenä olisi, että minimi osallistujamäärä olisi 3. Tämän illan treenit jäi väliin, koska meikäläisen polvi meni jälleen jäähdyttelylenkillä sijoiltaa ke 30.5. ja nyt sitten mietitään, että miten käy koko TargetTeam3 harjoittelun - ainakin kuunteluoppilaana pysytään. Nea saa treenata Ripaa omatoimisesti sekä HSKH:n ohjatuissa treeneissä. Mulle jää sitten onneksi toko ja ja ja  ??? - aika näyttä.

AGI Su 27.5.12 Toinen TargetTeam3 tapaaminen Koivukylässä

Aurinkoinen ja lämmin aamu alkoi Villen etukäteen lähettämien ratapiirustuksien mukaisten ratojen (3kpl) rakentamisella. Ratoja päästiin tekemään klo 10 jälkeen. Aiheena oli perusohjauksia kuten serpentiini (=päällejuoksu), takaatyönnöt, välistävedot, ennakoiva valssi, valssi ja takaaleikkaus, joista kaksi viimeistä jäi tekemättä ajan puutteen takia.
Ripan ja minun suoritus vastasi arviotani ja sain karvaasti todeta, että me ei vaan olla läpikäyty näitä PERUSOHJAUKSIA siinä määrin, että minä osaisin saatika Ripa. Eli kotiinviemiseksi tuli paljon töitä ja töitä.
Onneksi suoritus kuvattiin kommenteineen (TULOSSA).
Sen verta kävi nyppimään tuo aamuinen sähellys, että otettiin illalla sään viilettyä uusiksi Ojangossa. Muutaman treenin jälkeen otos näytti jo tältä  (TULOSSA). Eli ei kun lippu salkoon ja kohti uusi haasteita - eiku jäitä hattuun ja treeniä treeniä :) I'm happy.

Ryhmästä sen verta että ryhmä on mukava, vielä kun enemmän yhdessä treenataan niin yhteishenki kasvaa. Kilpailla meidän ei kaiketi keskenää tarvii - ainakaan vielä !
Ryhmän kanssa sovittiin, että perustetaan fb:n meistä ryhmä, jolloin voimme keskenämme esim sopia treenitapaamiset jne. Tehty ja ekat omatoimitreenit sovittu Ojankossa to 31.5. klo 21.


AGI Su 6.5.12 Ensimmäinen TargetTeam3 tapaaminen Purinalla.

Koirille tehtiin nopeustestejä hyppysarjalla eteen, puomilla, keinulla ja A-esteellä sekä kepeillä. Ripana ajat: (TULOSSA). Keppejä ei suoritettu, koska koulutus vielä kesken. Noista ajoista sitten parannetaan kohti loppu vuotta, I hope.
Ohjaajille tehtiin piip-kestävyystesti, johon sain ajaksi 5,18 - parannettavaa jäi. TAVOITE 7.
Lopuksi läpikäytiin Villen teoria-osuus ja jaettiin ryhmät.
TargetTeam3 maxit: Anne/auspai Sylvi, Minna/auspai Elli, Aino/porokoira Rhoo, Tea/saksanseisoja Mosku, Tuija/bc Leia ja minä/auspai Ripa.

Tämä treenisivu on avattu Ripan agin aluevalmennusryhmään pääsyn innoittamana helmikuussa 2012. Tuolloin HSKH lähetti emailin, jossa kerrottiin SAGIn käynnistäneen alueellisen valmennustoiminnan ja hakuajan olevan käynnissä. Tovin asiaa mietin ja viimeinen ilmopäivä oli 2.2 ja laitoin ilmon sisään 1.2. ilman mitään odotuksia - tosin intoa ja paloa oli.
Iloissani Ripa hyväksyttiin TargetTeam3 -ryhmään, joka aloitti toimintansa keväällä 2012 Ville Liukan johdolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti