tiistai 30. huhtikuuta 2013

Ma ja Ti tokot

Pikkuhiljaa opeteltu kävelemään ilman keppejä ja ensimmäiset tokotreenit kepittä pikkasen nilkuttaen. Ripa tykkää kepittömästä ohjaajasta !

Maanantaina tokoa sateessa Leppäkorven koulun kentällä. Pikku "häirikkönä" paikalla bc Doni (ihana tyyppi!), joka olisi halunnut hakea Ripaa kesken treenin leikkiin tai ainakin varastaa Ripan lelut ja namit. Nooh, Ripa pysyi kontaktissa ja pyysi minua poistamaan pikku häiriön pörräämästä. Motivaatio oli kyllä 110%. 

1) ruudulla taas aloitettiin, kas kas. Ensimmäinen alustalla ja toistot ilman, jolloin kauempaakin onnistui:
- lähetyspaikkaan mennessä kysymys "missä ruutu" toistaen, jolloin Ripan katse hakeutuu ruutuun
- hyvä pa
- suoraan juoksu ruutuun
- hyvä paikka (takapääty keskellä)
- hyvä stoppi
- hyvä maahan meno
- hyvä maassa olo palkkaan asti
JEEEE ! !
2) tunnari tehtiin samoin kuin viimeksi viikolla 17 eli muutama tunnari rivissä ja namit välissä. Nyt vaan haisteli, ei edes syönyt nameja vaan toi oman HUIPPUUUU !!
3) seuruuta siten kun se nyt minulta onnistui, vastaa kaiketi enemmän hidasta kävelyä :) Paikka on hyvä ja täytyy tästäkin antaa 10 pistettä minun epätasainen nilkuttaminen huomioiden.
4) nouto oli kiva ja innokasta, hyvä vauhti. Palautuksen kanssa edelleen saattaa ennakoida sivulle tulon, joten tätä paljon ilman sivulle palautusta ja viiveellä edestä palkaten kapulan irroituksen jälkeen.
5) luoksetulo otettiin ENSIMMÄISEN kerran kokonaisuudessaan kahdella pysäytyksellä. Tosin väärässä järjestyksessä ensin maahan ja sitten seiso, mutta minusta ihan sama kunhan tottelee käskyjä. Onnistui ihan napakympisti. Ihan kivat reakoinnit käskyihin, ei juurikaan viiveitä.  

Kamala sää huomioiden loistotreenit siis, MUTTA se piippaa ja piippaa enemmän kuin koskaan. Täytyy kuitenkin muistaa etemme ole vastaavaa treeniä tehneet moneen viikkoon.

Tiistaina tokoa auringossa Ojangon ulkokentällä kera Mirjamin ja Sisun. Motivaatio oli jälleen 110%.

1) seuruuta, jossa hyvä pa, hyvä paikka, hyvä kontakti ja hyvää kaikki. Oli vain niin ihanaa seuruuttaa, vaikka oma kävely on edelleen pikkasen hakusessa.
2) Z-seuruu ja stopit oli myös jättipotti. Tätä täytyy ottaa kartioilla ja todellisilla etäisyyksillä.
3) tunnari normi määrällä, mutta väljät välit tuulinen sää huomioiden. Haisteli hyvin kaikki tunnarit ja toi oman.
4) ohjattunouto, joka tehtiin kerran ja onnistui kerran. Jihaa ! Merkille koira kuljetettiin, missä pikku säätöä, lähetys oikealle kapulla siis meidän vasen kapula. Vähän epävarmasti meni, mutta suoritti kuitenkin. Keskikapulaa ei ollut, kapulat olivat yli 5m toisistaan ja syvyys alle 10m eli vähän helpotettu. Mirjamin vinkki: koiran odotellessa lähetyspaikalla / merkillä ohjaaja kävelee noudettavalle kapulalle sen reitin mitä toivoisi koiran noudattavan.
5) hyppynouto metallilla kolmasti tehtiin ja kolmasti onnistui sekä neljällä että viidellä laudalla (estekorkeus). Pikkasen kerran äänteli kapulaa nostaessa. Tässä ei sitten otettu koiraa kapulan irrotuksen jälkeen sivulle vaan palkattiin edestä. Vielä enemmän viivettä palkkaan eli pysyvyyttä edessä.

Lopuksi lenkki Mirjamin ja Sisun kanssa. Tuli kyllä niiiiiin huippu olo näistä treeneistä. Usko koiraan kasvoi hurjasti ja palo lisätreeniin on uskomaton. Piippaus, niin mitä se on ?! Nyt aivastelu on IN ! :D  
    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti