lauantai 15. maaliskuuta 2014

Näin sitä on taas kaksi viikkoa (10-11.2014) hurahtanut

Pitkästä aikaa päästiin Somerolle paimentamaan ti 4.3. mukana Ripa ja Donny.
Ensin hallissa Ripalle häkitystä, mikä tuntuu sujuvan kunhan saa muutaman kerran yrittää sekä kaaria ja stoppi kaaren päähän.
Donnylle suuntia ja pysäytys kaaren päässä.
Toinen setti ulkona vähän haastavissa olosuhteissa, sillä pelto ei ollut ihan sula.Ripa haki lampaat maltalasta lampolasta minun tukemana kaksikin kertaa koska ei vaan reakoi itsenäisesti tilanteisiin ja minä käskyjeni kanssa ihan liian myöhässä. Aitauksesta ulosotto ei onnistunut kerralla ja talon koira otettiin apuun, jotta lampaat saatiin pellolle - vihdoinkin. Sitten jatkettiin samoilla teemoilla kuin hallissa. Laumausssa oli yksi lampi joka vähän uhoili muille ja lopulta Ripalle, joka lopulta päätti ottaa pitkät :p TODELLA KIVAA !!! Onneksi palautui hommiin (nolona).
Donnylle myös ulkona vastaavat teemat kuin sisällä.
On se vaan niin turhauttavaa käydä kerta/kaksi kuukaudessa paimentamassa. Odotan innolla Kiteen reissua, jolloin saa nähdä Ripan todellisen luonteen lampailla kun homma on päivittäistä :)

Ke 5.3. oli perinteiset tokotehistreenit, mutta Ripa oli päivälenkillä loukannut tassunsa ja ontui
:( Tuli vain treenattua pa häiriötä.

To 6.3. agilitytreenit jäivät myös väliin Ripalta, mutta Maisa pääsi mukaan ja olihan hauskaa kipittää Maisan kanssa puhdasta rataa.Perjantaina omat tokotreenit
1) Seuruu, jossa piippausta ylivireyden takia. Vaadin parempaa suoritusta ja muuttui hyväksi. KYLLÄ se siis osaa :D
2) Merkkiä, jonka paikkaa taas hukassa mutta muistutuksen jälkeen löytyi hyvin
3) Ohjattua kokeiltiin nyt siivekettä kiertäen ja toimii hyvin. Tätä jatketaan ja katsotaan kantaako hedelmää.
4) Ruutu muokattuna ja stoppi ruudussa.

Lopulta tosi hyvät treenit ja Ripa palkkautui tosin hyvin pallosta !! Miksi mä käytän lelupalkkaa ihan liian harvoin ?!

Su 9.3. oli HSKH ry:n agilitykisat ja NEA juoksia Ripan kanssa kaksi rataa. Ensimmäiseltä radalta harmittava 5 muurin palikasta, sijoitus 8/34 ja etenemä 4,7 m/s !! Toinen rata jo hieman toisenlainen ;)  

https://www.youtube.com/watch?v=a2MQ5OOJ4DM

Tiistaina 11.3. tokon kisakurssilla VOI-liikkeet kisanomaisesti kaksi liikettä kerralla ja siis paljon treeni kehään menoihin. Ripan suoritus parantui kertakerralta, mutta otti häiriöt liikkurista kaukoissa ja muutenkin.

Keskiviikkona jatkettiin tokoillen tehisporukassa:
1) Seuruuta liikkurilla ja naksuttaja heti hyvästä paikasta, jota seurasi suullinen palaute - hyvä, hieno, taitava. Aika kohtalainen suoritus. Toivotaan että alkaisi parantua ennen kuin ihan turhaudun.
2) Ruutu muokattuna
3) Lt läpijuoksuna, jotta saadaan vauhtia loppuun asti. Tulee myös ottaa esim yksi stoppi lähelle ja siitä vauhdikas sivulle tulo.
4) Tunnaria muokattuna ja oli hieno.

Keskiviikkona päästiin agilityn korvaavaan ryhmään, jossa seuraava rata:Perjantain oli Donnyn vuoro päästä tokokurssille treenailee luoksetuloa ja hyppyä. Molemmat ihan jees kunnossa, vaikka ollaan päästy treenimään ihan liian vähän. Toivotaan että kesäkelien alkaessa treenitkin muuttuvat säännöllisemmäksi, jotta pysytään tavoitteessa.

La 15.3. oli HOT yhteistyötreenit ja isännöinti nyt Heinolassa HOT porukoilla. Arvottiin liikkeet ja Ripalle seuraavat Oili Huotarin kommentein:
1)  Seuruu, jossa koira ei työskentele ihan kunnolla. Ajoittain kivaa seuruuta, mutta hajoaa pian ja ohjaaja menee koiran mukaan vähän
2) Hn, jossa nouto ok, takaisin voisi tulla reippaammin. Luovutusasento vino
3) Kaukot, jossa vinosti maahan, tuplakäsky istumaan, väistää liikkuria, ei voi tehdä
4) Liikkeestä istuminen ok
5) Ruutu ok muokattuna
Itse olin tyytyväinen Ripan asenteeseen vieraassa paikassa, mistä ei ottanut lisähäiriöitä. Lämpän treenit onnistui hyvin, vaikka lämpättiin alueella jossa muita liikkui koirineen ajoittain. Eli jotain huonoa ja paljon yllättävää positiivista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti