tiistai 21. toukokuuta 2013

Paimennusta -vihdoinkin

Aivan - siitä tuntuu olevan ikuisuus siis päivästä 19.3. kun viimeksi oltiin paimentamassa.

Tänään sitten vihdoinkin päästiin Somerolle upeassa aurinkoissa ja tuulen vireisessä säässä.

Ripalle otettiin pyöröaitauksessa alkuun pari hakukaarta, jotka olivat suht´ laajoja. Kuivaharjoittelu Kontiopuiston ja Ojangon kentillä kaiketi auttaneet kaaren avautumiseen. Maahan meni hienosti. Lampin kikkareitakin ehti popsia, mutta vähemmän kuin edellisillä kerroilla.
Päätreeni oli kuitenkin poispäinajoa, mikä oli talvikaudella sisällä Ripalle "ylivoimaisen" vaikeaa. Nyt jotain oli tapahtnut ja lamppu syttyi heti. Ripa toimi hienosti. Suunnat poispäinajossa vielä pikkasen hakusessa sekä maahan meno ei ole kohti lampaita.

Sovittiinkin Marikan kanssa, että ensi kerralla keppi pois, mikä selvästi häiritsee Ripaa ja suuntakäskyt ajoissa ja ne toteutetaan ! 

Jokunen pyörityskin otettiin ja nekin olivat laajempia kuin viimeksi eikä Ripa enää pyrkinyt minun luokse vaan juoksi mukavasti ympyrää.

Kertakaikkiaan jäi hyvä mieli ja innolla jo odotan seuraavaa kertaa.

Pikkuriiviö Jokukin pääsi ensikertaa lampaille ja olihan tuo aikamoinen paimen. Alkuun pikkasen jännitti, mutta toisella kertaa ei juurikaan hakautunut minun läheisyyteen vaan juoksi häntä ylhäällä lampaiden perässä ja nautti vallan suuruudesta :) Lopulta Jokusen mielestä lähettiin ihan liian aikaisin pois kehästä. Tästä se lähtee ....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti