perjantai 10. toukokuuta 2013

Kotiläksyjen parissa

Torstaina 9.5. iltamyöhää tehtiin ensimmäiset kotiläksytreenit, joissa pääpaino oli leikkimisellä kentällä jossa tokoillaan. Tokoa otettiin ihan vain muuttama liike lyhyesti ja leikkiä roppa kaupalla.

Yritän taas herättää henkiin "mennään hommiin" fiiliksen sekä itselleni että Ripalle. Eli kotona jo "mennään hommii" -lausahdus kuiskaten. Onneksi Ripa muistaa tämän jo alkaa vire olemaan katossa ennen kuin ovi aukeaa.

Kentällä ensin Ripa odottamaan ja laitoin ruudun ja merkin jne ja sitten Ripalle muutama "uhkaus" -liike, jolloin Ripa haukkuu ja tulee hyppimään kohti. Perään pikkasen tönimistä, jotta näen miten reakoi aussie-leikkiin, mutta tätä ei ihan tajunnut vaan hämmästyi ja otti etäisyyttä. Yritetään jossain muussa tilanteessa vielä. Kun Ripa mielestäni hyvässä vireessä, käskin seuraamaan jonkin matkaa ja jälleen sosiaalista leikkipalkkaa. Väliin myös ruutu, joka muuten täydellinen, mutta seuraamaan kutsuttaessa ei ollut ihan kuulolla. Kaukot jumpat vielä ja lopuksi otettiin tarjoamista namit käsissä ja peruutusta sekä sivulle tuloa tarjottiin.

Minusta ihan hyvät ensimmäiset sosiaalisen palkan treenit, vaikkakin itsestäni varmaan heijastui epävarmuus. Seuraava kerta on sitten helpompi.

Päätin sitten ilmota Ripan kokeeseen ja 25.5. Helsingissä tokoillaan VOI-luokassa.

Perjantaina 10.5. treenattiin Mirjamin kanssa Heurekalla.

Suunnitelmissä oli
1) kehään tulo ja pm paikkaan meno ja sosiaalinen palkka (+namipalkka)
2) uusi kehään meno ja siitä lyhyt seuruuliike sekä sosiaalinen palkka (+namipalkka)
3) siirtymä ruudulle
4) ruutuun lähetys ja sosiaalinen palkka (+namipalkka)
5) siirtymä lt paikkaan
6) lt ja kehästä poistuminen palkalle
Lopuksi kauko jumppaa
   
Meni:
1) "kehän" ulkopuolella oli pikkasen hallittavuus ongelmia. Ripa olisi myös haistellut ympäristöä jne Kehään menossa ryysi tuomarille (Mirjami), mutta pysyi ihan hyvin seisomassa tarkastuksen ajan. Siirtymä pm paikalle olisi myös saanut olla enemmän "yhdessä tekemisen meininkiä"
2) toinenkaan kehään meno ei ollut edellistä kummempi ja juuri ennen seuruun aloituspaikkaa Ripa poistui viereltä, joten piti antaa erikseen sivulle tulo käsky
3) seuruusta siirtymä ruudulle meni ihan kivasti ja muistin viime tipassa lähestyä lähetyspaikkaa siten, että sain kysyttä Ripalta "missä ruutu, missä ruutu"
4) ruutu oli hyvä, vaikkakin meni seis-käskystä suoraan maahan
5) siirtymä lt-paikalle oli ok
6) lt:ssa meni maahan myös seis-käskyllä, muuten oli ihan kymppi. Kehästä poistuminen olisi varmaan onnistunut, jos olisin itse muistanut enkä jutellut Mirjamin kanssa. Olin vain niin iloissani onnistumisista.

Nyt tulee ehdottomasti pitää Ripa hallussa kehään mennessä ja kehässä siirtymien ajan. Miten ? Pohditaan !

Sosiaalinen palkka olikin tänään Ripasta aika kova juttu, koska myös vire nousi niin että piippaus lisääntyi ja aivasteli seurussa. Täytyy miettiä miten paljon voi palkita, jotta pää kestää.

Niin ja se palkka oli vain kädet ylös ja Ripa hyppäs"syliin" sekä suulliset kehut. Sai Ripa namejakin, mutta vähän.

... huomenna treenit jatkuu ja pitäis miettiä Ripan halussapito kuntoon ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti