keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Kivaa yhdessä puuhastelua kuukauden takaa

HAU:n agikisoissa käytiin 3.4. ottamassa jälleen 2 X HYL. Tais kertaalleen lähteä lapasesta :D
Seuraavana päivän mentiin sitten HSKH:n tehiksen järjestämiin treeneihin, jossa koira kulki kuin unelma <3 Lämmitti kummasti sydäntä, kun EDES treeneissä onnistui ja sai kouluttajalta positiivista palautetta ja kannustusta.

Maanantaina 6.4./13.4./20.4./27.4. oli jälleen tokokoulutukset, mitkä meneet tosi hyvin härötreeneineen nihkeän alun jälkeen. Kokeisiinkin olis tarkoitus mennä eli ihan kiva tunne on jäänyt treeneistä.

Su 12.4. taas yritystä HSKH:n agikisoissa tuomarina Anne Savioja, joka ekalla radalla kehui Ripaa kesken ratasuorituksen, kun suoritti NIIIIN loistavan itsenäisen puomin - kepeille kyllä piti mennä eli taas HYL. Toka rata oli ihan yleisön viihdyttämistä, kuulin kentän laidalta kuitenkin ihanaa kannustusta "loppuun asti, mene loppuun asti" ja niinhän sitä mentiin. Radalla menimme kolme siis kolme viimeistä estettä yhdessä. Siihen asti Ripa olikin suorittanut esteet ihan itsenäisesti, huoh !
Pää pensaaseen.

Tokoa treenattiin vkolla 16 useana päivänä, sillä kokeet olivat tulossa 3.5. Nyt piti panostaa !

Paimennus su 19.4. mahtui myös treeneihin. Hakukaaret oli ohjelmassa ja kyllä koira osaa kunhan vain itse olen selkeä ja looginen ja REAKOIN AJOISSA.

La 25.4. lähdettiin Hattulaan agilityn ulkokisoihin upeassa ilmassa. Mukana oli Ruu III-luokassa ja Sisu ja Ripa II-luokassa. Pahuksen polvituki jäi kotiin, mutta onneksi Sari S. oli paikalla ja suostui juoksemaan Ripan kanssa, täten sain pikkasen jaettua rasitusta. Sarille ja Ripalle eka radalla virhe jo ennalta arvioituun paikkaan ja HYL. Toka olikin jo parempi ja tulos 10 sekä yliaikaa, kun koira taas lähti omille teilleen. Todella hyvin meni, sillä koirakolla ei yhteistreenejä alla. Toivottavasti Sari nähdään puikoissa uudestaankin.Su 26.4. Sporttihallilla pankin järjestämä agikoulutus Ripalle ja Ruulle. Olihan hyvä ja silmät avaava koulutus. Noin kun sen sais sujumaan niin O´la !
Vielä su 26.4. illasta piti lähteä canicross lenkille ja siinä se polvi sitten sai liikaa. Nyt yritetään saada polvi kondikseen kotikonstein, jotta vielä voidaan juosta. Harmittaa kyllä todella.

Vappuviikonloppu oli yhtä harrastamista I LIKE !!
To 30.4. toko lahnatreenit Ojangossa. Taas hyvä fiilis tekemisestä.
Pe 1.5. Ranch-kisat Seutulassa, luokka III (vähän haastetta elämään). Todella haasteellinen rata pitkän poispäin ajon kera. Ripa oli aika riehakas, mistä olin ihan iloinen ja vähän tai siis paljonkin itse Ripan tekemistä estelin. Jos mieliala olisi ollut astetta rauhallisempi, olisimme varmaan onnistunut paremmin. Nyt hikiset 40/100 pistettä, mutta palkintopallisija sillä ainut III-luokan osallistuja. Ja todella hyvät palkinnot, kiitos Primal Sense Farm !


La 2.5. paimennusta Pukkilassa, jolloin kouluttaja Kristiina antoi palautetta Ranch-kisoista. Juurikin sanoi että "mitä estät koiraa ?" Samoin huomattin, että koira käy kuumana näyttäen sen vain piippaamalla, joten nyt kiinnitettiin koiran mielentilaan huomio ja kas kun mielentila saatiin kuntoon, niin johan alkoi kaikki osa-alueet mennä vähintäänkin tyydyttävästi, jihaa !
Niin ja puhumattakaan siitä, että ohjaaja ymmärsi olla looginen eli nopea reakointi virheeseen, palaute ja uusi käsky kiltillä äänen sävyllä. Käskysanat eivät voi olla vihaisia, huomatus väärään toimintaan on oltava tarpeeksi painokas.

Su 3.5. tokokoe Herttoniemessä kaiken ym tekemisen jälkeen vähän jännitti koiran jaksaminen ja motivaatio tekemiseen, mutta minulla olikin tarkoitus kuormittaa koiraa ja katsoa miten menee. Kuten myös siten että eka setti (tunnari, hp, ohjattu ja kauko) mentiin ihan normi asenteella, joten olen normisti kisoissa mennyt.
Nooh, tuloshan oli sen tasoinen: tunnari 0, hp 0, ohjattu 0 ja kaukot 6.
Tokaan settiin muutin asennetta; leikin ennen kehään menoa, nostatin oikein kunnolla, olin iloinen, autoin koiraa, luotin koiraan, palkkasin sosiaalisesti reilummin: Z 8, seuruu 7, ruutu 7 ja lt 7,5,  Eli saatiin ihan pisteitä Timo Pussiselta.
Opinkohan jotain ? Sen näkee 14.5. kokeissa. On tämä vaan kiva laji. Ai niin se seuruu oli muuten meidän paras kisaseuruu ikinä.
Kiitos lahnat ja ystävät tsempaamisesta ja huomioista !

Ma 4.5. tokotreenit Ojangossa ja Ti 5.5. tokon lahnatreenit Jokivarren kentällä. Normi setti ja pallon heittoa, pääasiassa pallon heittoa. Onnistu se ohjattu kyllä hyvin - vauhdilla <3
Kyllä se Ripa osaa. Pikku hiljaa treenissä alkaa löytyä sitä vauhtia mitä olen etsinyt koiraan pari vuotta. Vauhti löytyy pallosta :o
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti