keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Tapahtunut 29.1.-16.2.

Ripa ei onneksi jäänyt kaipailemaan Diran perään vaan aloitti viikon ihan normitoihuilla.

Torstaina 29.1. AGItreeneissä en itse kyennyt ohjaamaan Ripaa vanhan polvivamman takia, mutta kulki tuo Ripa Sarinkin kanssa hyvin. Alkuun vähän tarkkaili missä olen, mutta kun rentoutui kulki hyvin Sarin ohjauksessa. Kiitos Sari Ripan ohjauksesta.
Perjantaina 30.1. LahnaTOKO:ssa agendassa oli

1)    Tunnaria siten, että minulle ilmoitetaan heti, kun ottaa oman. Seison itse lähellä tunnareita, jotta saan palkattua ja vahvistettua koiraa tehtävässä.

2)    Luoksetuloa siten, että joku kuuntelee piippaako odottaessa. Ripa vähän lysähtää/haukottelee odotellessa, onko vinkkejä kuinka Ripan saisi pidettyä "virkkuna" odotuksen ajan ? Sama toistuu ruudussa ja pm:kin

3)    Seuruu ilman piippiä.
Tunnari mennyt hiukka epävarmaksi ja nyt otetaan tunnarikuuri. Pe treenit meni vielä vähän haparoiden, mutta lisätty kotitreeni eli ”kapula töihin mukaan ja piilotus kotimatkalla ja lenkillä etsitään” tuottanut tulosta.

Luoksetulossa ei piipannut. Ilokseni huomasin, ettei Ripa juurikaan ennakoi stoppeja J

Seuruun piipit olleet viimeaikoina vain askelsiirtymissä. Äänen tulessa Ripa häädetään ja aloitetaan piippi-kohdasta uudestaan. Jos menee ilman piippiä, ei palkkaa vaan hillitty suullinen kehu. Jos suullinen kehu on liian iloinen, tulee piippi heti takaisin. Esim. hyvä-sana on huono, mutta oikein-sana parempi pitämään piipin pois. On se tarkkaa !  

La 1.2. PAIMENNUSta Sipoossa Ripa ei antanut lampien varsinkaan pässin viedä itseään narussa vaan otti heti ohjat tassuihin. Näytti erittäin päättäväisesti kenen pillin mukaan mennään - ja pässi meni, ei kyseenalaistanut enää kertaakaan. Muuten oli vähän vaisu näytös; kaaret vajaat ja vähän haluton poispäinajoon. Syy ? 

Seuraavan viikon alku oli yhtä lepoa, koska itse olin kiinni seuran rahastonhoitajan tehtävissä. Ripa jäi vähälle treenille tunnaritreeniä lukuunottamatta, joka menikin onnistuneesti. Kotimatkalla piilotettu tunnari löytyi hankalistakin paikoista ja Ripa oli todella riemuissaan yllättävistä löydöistä.  

Perjantaina 6.2. LahnaTOKO:ssa agendassa oli 

1)     Tunnari

2)     Kaukot

3)     Seuruuta häröillä
Tunnari oli parempi kuin viimeksi, vaikka tunnareita oli paljon sekalaisessa kasassa. Kotitreenit siis auttanet. Hyvä !
Kaukoihin haluan terävät ja nopeat vaihdot varsinkin maahan ja istu. Saanko niitä ikinä on sitten ihan eri juttu. Läheltä toimii, mutta välimatkan kasvaessa tekee hitaasti. Töitä töitä siis.
Seuruu on ihan kivaa nykyään ja se näkyy Ripan hännän ilmeestä – heiluu heiluu. Tästä on tullut yksi Ripan mieli liikkeistä.   

La 7.2. AGIkisat Lahdessa  

Ei todellakaan mitään ihmeellistä mainintaa 2 X HYL.
Sisun kanssa kirmattiin tuloksella 5 sijalle 3. Nea sai SERTin Jokun kanssa. Eli kokonaistulos oli hyvä.
Nyt seuraavia kisoja kohti.  

Su 8.2. AGItreenit 

Palauttavat agitreenit, joissa läpikäytiin la kisan ongelmakohtia esim. vaikea keppikulma. Oma polvi jälleen oireili, joten Nea juoksi Ripan kanssa. Eka vienti meni ansaputkeen, mutta jo seuraava onnistui. Loppuun vielä setti serpentiiniä ja välistävedot kolmen esteen verran. Onnistuuhan nuokin jos vain itse ohjaa hyvissä ajoin. J

Maanantain 9.2. TOKO Ahkerat tokoilijat-ryhmätreeni

Vihdoinkin päästiin mukaan näihin treeneihin. Pari ekaa kertaa jäi väliin Kiteen matkan ja astutuksen takia.
Agendassa
Pääaihe: Kuuntelu/häiriöharjoitus ryhmässä – hyppy, kierto
Omatoimi: Perusasento, sivuaskeleet, peruutus
Meillä oli tosi hyvät treenit; Ripa oli iloinen ja aktiivinen koko tunnin. Vaikka pääaihe olikin uusia tokoliikkeitä myötäilevä ja uusi liikesarja, selviytyi Ripa siitä hyvin. Myös samanaikaisesti vierekkäin SannaT ja Hildan kanssa tekeminen ei häirinnyt.
Omatoimitreenikin meni hyvin häntä heiluen.

Torstaina 12.2. AGItreeneissä rata oli aikas hankala ja pitkä 30 estettä. Dementoituva ihminen ei voi muistaa edes numeroituna näin pitkää rataa :p Yritin Ripalle vähän erikoisia ohjauskuvioita, jotka ei ollut Ripan eikä kouluttajan mieleen – no ei kyllä minunkaan. Epätoivoisena sitä vaan yrittää kaikkensa. Pätkissä saatiin ihan hyvä rataa tehtyä ja siihen oli tyytyminen tällä kertaa.  

Perjantaina 13.2. LahnaTOKO:ssa agendassa oli
 
1)     Ohjattu

2)     Tunnari

3)     Itsenäisesti ruutu, seuruu, kaket …

Ohjattua vielä autetaan paljon ja haetaan varmuutta liikkeeseen. Merkille menoon halutaan vauhtia, merkin paikka alkaa olemaan jo ihan jees. Palautuksiin myös vauhtia ja ne suorat eteentulot. Eli liikettä pilkotaan vielä pitkään.
Tunnari meni nyt ihan jees. Treenit ei ole mennyt hukkaan.
Omatoimiset liikkeet sujui tason mukaisesti.

La 14.2. PAIMENNUSta Pukkila
Tulihan tässäkin lajissa tehtyä mahalasku (jälleen?). Todettakoon, että sen verta ketutti, että ajattelin olla ihan hiljaa hetken, mutta aloitinkin kuivaharjoittelutreenit eilen (17.2.). Jotenkin en vaan anna periksi, etteikö ne kaaret ja stopit joskus toimis.
Nyt keskitytään kaaren aloitukseen: ensin OUT, jolloin Ripa peruuttaa (voisi oppia tarjoamaan) ja siitä sitten hakukaarelle, joka kantaisi lampaiden taakse asti niin ettei Ripa vaikuta lampaisiin eli etäisyyden tulisi olla riittävä. Helpommin sanottu kun tehty, mutta yritetään.  

La 15.2. AGIkisat HSKH Ojanko

Tuomari Janne Karstusen radat ei vaan sovi meille. Jotenkin ne ei istu, sillä heti tutustumisessa jo huomaan ettei mene hyvin. Vai onko tässä jokin psyykkinen juttu ?
Anyway myös tällä kertaa epäonnea (=erittäin huonoa ohjausta) ja tuloksena  2 X HYL.
Eka rata vielä meni suht ok ja Ripa kulki ja meni sinne mihin ohjasin eli neljäs este ansaesteelle, mutta toinen rata oli jo ihan kuutamoa alusta asti ja turhauduin.
Josko sitten tsemppais 22.2. Kirkkonummella.

Maanantain 9.2. TOKO Ahkerat tokoilijat-ryhmätreeni

Pääaihe: Kuuntelu/häiriöharjoitus ryhmässä – kaukot, luoksetulo     
Omatoimi: Ohjatun suunnat
Pääaiheen toteutus: Kolme koirakkoa paikkamakuun aloituksen omaisessa rivissä, josta eka (Ripa) teki kaukot, toka (SannaT+Hilda) luoksarin ja kolmas (Ina+Örkki) alemman luokan pm. Eka R oli kaukoissa, jolloin tuijotti vain tokan ohjaajaa (Sannaa) eikä tehnyt juurikaan mitään. Luoksetulossa ei lähtenyt mihinkään. Eli Ripa jäätyi ihan total. Todella yllättävää ja surullista, mutta jälleen tiedetään mitä treenataan. Ohjatun suunnissa myös väistyi noutokapulan lähellä olevaa toista koirakkoa, mutta vaatimalla tekee ihan hyväksyttävän suorituksen !

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti