maanantai 21. heinäkuuta 2014

Huh huh hellettä

Mennyt viikko ja alkavakin on helteinen ja mehut poissa ainakin emännältä. Ajattelin että otetaan ihan iisisti nyt, mutta jotenkin se on vain niin vaikeeta. Ripakin aina innostuu ja sitten lähden siihen mukaan ja treenithän siinä sitten jo on pystyssä.  Tästähän on tullut ihan elämäntapa :P

Viime viikko aloitettiin hakutreeneillä vähän hankalassa maastossa, joista kotiin tuliaisena muutama punkki.
R teki tasaisen suorituksen ja jälleen jakoi hyvin voimat eikä helteessä mennyt turhan kovaa tai ylipäänsä tehnyt mitään turhaa. Yhdellä pistolla uskalsin ottaa koiran haltuun ilmaisun jälkeen ja annoin itse palkan. Eipä tuo häirinnyt seuraavaa suoritusta. Oli kuitenkin vähän hämillään poikkeavasta toimintatavasta ja jouduin antamaan ainakin tupla käskyn sivulle.

Keskiviikkona 16.7. treenattiin tynkätehiksessä - siis vain Charlotte ja minä - Sotungin koulun maastossa. Ripalle kokeen omainen suoritus kahdessa osassa. Luoksetulo oli maailman PARAS, siis ihan YKKÖNEN, miten tuo koira voi tehdä niin hyvän ?! Eikä muutkaan liikeeet nyt ihan über huonoja ollut, mutta piippaus veti mielen vakavaksi. Kun vire nousee niin piip piip ja kun vire laskee niin liikkeet lässähtää. Valitse nyt niistä, vai onkohan kultaista keskitietä ? Yritetään tehrä jotain.

Torstaina oltiin paimenessa Somerolla Tuijan opastuksella ja saatiin häkissä työskentelyyn paljon lisää oppeja. R laitettiin noin parin kymmenen lampin kanssa häkkiin ja portti kiinni. Alkuun koiraa ahdisti, mutta sitten kehujen ja kannustamisen myötä haki n-ä-t-i-s-t-i lampit portille vasenta reunaa kiertäen. Muutama vastaava ja sitten häkistä ulos kuljetustreeniin. Olin kyllä aika hämmästynyt Ripan rauhallisesta työskentelystä ohjeiden mukaan, vaikka olin itse häkin ukopuolella. Häkki ei ollut siis mikään pieni vaan kunnon aitaus :)
Toisella kerralla sama juttu, mutta nyt lampit päätyivät häkissä tiukkaan nurkkaan ja tilanne jumis, mutta Ripa olikin yllättävä ja änki itsensä häkin ja lampien väliin ja irroitti lauman. Tämä piti kokea kahdesti. Jälleen häkkitreenin päätteeksi laitumelle kuljetusta ja pientä hakua.
Kyllä jäi hyvä fiilis.

Tiistai iltaa jatkettiin HAU:n agin episkisojen merkeissä Konalassa. Ripa juoksi putkirallia Nean kanssa ja minä bc Aavan ja Donnyn - yksi virhe kaikille. Muutoin Ripa ei osallistunut, koska kisat venyivät seuraavalle päivälle asti. Joku oli supermöllikisan 2. ja 3. jihaa ! Hyvä Nea ja Joku !

Lauantaina 19.7. käytiin Kirkkonummella lampailla treenimässä häkkiä ja hyvin toimi. Sitten otettiin hakuja vähän pidemmältä matkalta ja joka toinen kerta ok ja joka toinen kerta ei. En oikein tiedä missä mättää että joskus tahtoo ajaa päin laumaa ja toisinaan kiertää hyvällä etäisyydellä. Pitää kiinnittää enemmän huomiota A) miten lähetän, B) missä sauva sojottaa, C) oma sijoittuminen, D) katse koirassa vaiko lampiessa, E) ?

Vesi viilentää joten lopuksi pläjäys uima/ranta kuvia:

                                                                                  Nelikko

                                                                      Mr Sorsa is dead
                                                                   Wet wet we wet
                                                      Saksalaisittain marssien veteen
                                                                Auringon palvoja Tellu
                                                    Toiset ei vaan jaksa seistä neljällä tassulla.
                                                                      Hylkeetkö ?
                                                               Our Beach PrincessEi kommentteja:

Lähetä kommentti