maanantai 23. kesäkuuta 2014

Paimennus on nyt IN meillä :P

Koirasta en tiedä, mutta emäntä on ihan hullu siis paimenhullu (ainakin).

Käytiin uudestaan uudessa paikassa la 21.6. ja Ripa oli parempi kuin pe. Jotenkin tuo diesel syttyy hitaasti, mutta toki aina yhtä varmasti. Jälleen kerran huomasin, että vaatimalla saa mitä haluaa eikä Ripakaan ota siitä itseensä vaan tsemppaa paremmin. 
Hakukaaret aukes ihan kunnolla ja pyöritti tosi kivalla etäisyydellä. Noita pitää nyt vahvistaa. 
Hakua pidemmällä etäisyydellä pitää treenata, kun tahtoo koiralta usko loppua kesken eikä hakukaari riitä lampaiden taakse asti. Kyllä se sieltä vielä lähtee !
Kuljetusetäisyys oli parempi ja nätisti-käsky upposi hyvin. 
Stoppeja pitää vahvistaa, kun ei millään malttais pysätä.
Ekaa kertaa Ripa oli itsekin ihan hulluna menossa jo ennen käskyjä hakukaarelle töppöset lyöden tyhjää ja sain todella "pidätellä", motivaatio ja focus on kasvanut hurjasti.

Näin hyvin kun menee niin uskalsin ilmota Ripan PAIM2 kisoihin, TUTINAA TUTINAA !!!Kyllä me tokoillaankin. Nyt on työn alla kotitreeneissä askelsiirtymät, jotka pitää saada kuntoon. Ripan vire nousee vain liikaa ja ääntä tulee vinkulelun tapaan. Kaukot on myös ylläpidä listalla, koska viime treeneissä hajos. 

***

Aksaamassa käytiin su 22.6. ja olihan hauskaa. Koira kulki tosi kauniisti ja hyvin. Uskalsin jälleen ohjata etuajassa ja liikuin enemmän ja varmemmin. Sopii meille.  
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti