maanantai 14. lokakuuta 2013

Tiivistelmä viikoista 40-41; Tokokurssi, tehistreenit, näyttely ja tehisleiri

Ke 2.10. HSKH ry:n tehistreenit, Marin kerta
Marin kanssa sovittiin, että otetaan meille projekti = Ripa mukana kehään tuloissa / siirtymissä
Kaikki treenit/tokoilut otetaan rutiinisti, palkka hyvästä kontaktista, älä katso koiraa, älä himmaa vaikka koira jätättää.
Mieti hetsaussana esim hommiin, mennään !
OLE RENTO ja ITSEVARMA !

La 5.10. näyttely Hämeenlinna, Tuulos, Harry Tast
Ja taas kerran voin todeta, ettei yhtään mun juttu.
Ripa käyttäytyi todella hyvin ja oli menossa tokokehään, sen olemus oli todella intensiivinen - olisipa ollutkin tokokoe :p
Harry Tast: "Kevyt luustoinen ja ilmava kokonaisuus. Oikea pään muoto. Pienet sivulle kääntyneet ruusukorvat. Rintakehästä puuttu syvyttää. Lyhyt, jyrkkä lantio. Niukka, mutta oikean laatuinen karva. Hyvä askelpituus. Etuliikkeet kierteiset. Korkea häntä." Näillä sanoin AVO:ssa H, olen todella tyytyväinen. Ripa oli pikkasen jännittynyt ja varautunut tuomarin käsittelyssä, mutta hyvin kesti kaikki tarkastelut.

Ma 7.10. VOI-EVL kurssi
Otettiin treenit z kokeet fiilis/jännitys/häiriöt -aihe, johon yksiselitteisesti avuksi kokeenomaisten treenien säännöllisyys. Hyvät ohjeet myös "palkkaa vain aktiivinen koira" -vinkki sekä "älä katso koiraa" -vinkki.
Näitä yritetään nyt toteutttaa eli ollaan vähän enemmän kokeenomaisia :)
Vähän niin kuin samaa kuin Marin treeneissä ;) Luulisi jo kertauksen riittävän.

Ke 9.10. HSKH ry:n tokon tehistreenit; paritreenit
Pareina olivat Charlotte ja Kati.
Otin Ripalle nyt niitä kehään tuloja ja ensimmäisen liikkeen aloituspaikkaa. Oli jo osin ihan kivan oloista ja minäkin olin rento ja varma Charlotten liikkuroidessa.
Sitten jatkettiin hallissa vain kotitreeninä tehtyjä kapulan nostoja, jotka sujuivat samaan malliin kuin kotona iltatreeneinä. Eli I'm happy !
Kolmantena oli vuorossa kaukot, joita myös tehdään iltatreeneinä ja osin jo ok, mutta vielä täytyy varmistaa ja osin palata käyttämään rimaa ekoissa kerroissa ja sitten ilman, niin muistuttaa liikeradat oikeisiin. Ehkä joskus edistytään. Riman kanssa ei edistä yhtään ja takajalat pysyy ihan paikallaan, näihin olen todella tyytyväinen ja tähän tähdätään. Kriteeri on kyllä selvä !

La-Su 12.-13.10 Tokon tehisleiri Tuorla

Voi että oli mukavaa ! Eikä vain sen koulutuksen annin takia vaan myös siksi, että koko porukan kanssa on niin mukavaa ja hauskaa.

Ihan alkuun pitää todeta, että Ruu-auspailla oli juuri alkanut juoksut eikä Ripa juurikaan niitä huomannut. Kuten am kuvasta näkyy. Tekeminen (työ) kiinnosti enemmän, hyvä niin.


 
La kouluttaja Leena Välimäki totesi heti alkuun, että Ripan ilme saisi olla virkeämpi, aktiivisempi, hetsaantunut jne. Joo tiedetään tiedetään ja en todellakaan tiedä mikä sen ilmeen saa niin masentuneeksi :(
Osasyy on ihan varmaan mun epävarmuus ja jännitys - jopa tuolloin.
Tarkoituksena oli katsoa Ripan liikkeitä ja saada niin enemmän potkua esim z-liikettä ajatellen, luoksetulon stopit (seis ja maahan), pa, maahan jne.
PA namiapu maasta ylös nousuun/sivulle. Istumasta maahan "pupu-maahan", jolloin mätkähtää kahdella tassulla suoraan maahan - aika vakuuttavaa hei !
Lt:ssa viimeiset 10 metriä tulee treenata, koska muuten ei vauhdissa moitetta, mutta viimeiset 10 metriä tulee suorastaan kävellen.

Loppupäivästä oli yhteistreenit ja ne olikin hauskat, ei enää jäännitystä, jihaa !
Oli paikkamakuut ja Ripan osalta ok, kunnes kuvat paljasti, että olikin haistellut nurmikkoa ja ehkä vähän maistellutkin.
Sitten häiriötreeniä ympyrässä, jolloin muut ohjaajat yrittivät saada toisten koiria istumasta maahan.
Pm siten että Lentsu kävi kutsumassa koiria yksitellen luokseen.
Istumaan/maahan jättö eri tasoihin ja yksitellen lt.
Lt häiriö kujassa, olipa monille niin hankala ja toisille ei mikään juttu.
Koirakot rivissä ja yhteislähdöllä seuruusta jättöliike eri jätölle; istu / maahan / seiso
Sekä kisat pareittain ja yksilönä.

Su halusin apuja liikkuri/tuomari häiriöihin, joista itsekin otan aikamoista häiriötä ja suorituksen tunnelma lässähtää.
Ensin harjoiteltiin liikkeitä monella liikkurilla, jotka yrittävät jokainen yhtäaikaisesti kutsua omaan aloituspaikkaan jne. Alkuun oli vaikeaa, mutta sain hyvin rakennettua kuplan ja otin vastaan sen liikkurin kehoituksen, mikä parhaiten sopi itselleni. Lopuksi olin oikein tyytyväinen suoritukseemme ja tajusin, että kun tunnen olevani tilanteen herra, ei hätää ja olo on itsevarma.
Sitten katsottiin niitä siirtymiä, joissa Lentsu kehoitti keskittymään palkkaamaan koiraa kohti seuraavaa aloituspaikkaa siten, että matkasta 50% käytetään palkkaan ja toiset 50% seuraavan liikkeen valmistautumiseen.

Ideoita tehistreeniin:
* Voin kirjoittaa lapulle mitä liikkeitä haluan meille liikkuroitavan, mutta liikkuri päättää järjestyksen ja seuraavalla kerralla liikkuri saa päättää myös liikkeetkin.
* Kapulatreeniä Markon ja Jayn malliin eli koira vasemmalla puolella ja tiivis lähetys edessä olevalle kapulalle, jonka laippa kohti koirakkoa, jotta koira saa hyvin kapulasta otteen, kun ohjaaja vauhdikkaasti ohjaa koiraa kohti kapulaa ja samantien vapautus lelupalkalle. Voidaan myös toteuttaa siten, että koira kiertää jokin esteen, jonka takana kapula on.
* ja sitten ne temppuratatreenit/kimppahäiriötreenit/kisailut

Kumpa muistaiskin kaikki ... vaikka kuinka yritin kirjoitta vihkoon tärkeimpiä, niin jotain jäi ...


       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti