torstai 26. syyskuuta 2013

Viikot 37-39; Aksaa, tokoo ja paimennusta - jälleen ;) ja hakua

Näin se vain on että viikosta viikkoon harrastukset pysyvät samoina tai ainakin melkein - nyt lisäyksenä myös HAKU

AGILITY
BATin kisoissa mentiin su 15.9. kolme rataa (2 x agi ja 1 x hyppy). Kepit oli jälleen meidän suurin haaste sekä ohjaajan sijoittuminen radalla koiran tielle keppien eteen, on se vaan vaikeeta mennä kepeille ohjaajan läpi, sorry Ripa ! Vika rata oli suoraan hyppy, hyppy ja kepit ja siinä ne kepit vihdoinkin onnistui, muulla ei ollut enää mitään väliä. Mutta kaikesta huolimatta 5 virhepisteellä sija 3. ja hyvät palkinnot kuten BATilla aina. Kannustusjoukot olivat myös ihan the best in the best päästä!

Pe 20.9. otettiin osaa HSKH ry:n Tehis Cupiin kahdella startilla, joista molemmista hyllyt, mutta tuomarin mielestä hyvät hyllyt. Paljon oli hyvää onnistumista ja varsinkin lopun irtoaminen oli loistavaa ! Hyvä Ripa !

TOKO
Pian ja Mervin vetämä MT3-tokokurssi tuli päätökseen ti 17.9. jolloin oltiin kisaharkkaamassa Hevoshaankoulun hiekkakentällä. Ansana oli viereisen kentän ruutu liki omaa ruutua. Ripa retkahti ansaan :)
Muuen fiilis oli tosi hyvä ja rento, mikä näkyi suorituksessa.
Neg: PM levoton, SEURUU arkaa, häriöherkkää, KAUKOT, vähän liikkui, METALLI huono 
Pos: PI ok, LT hieno, LI ok, mutta hidas, HYPPYNOUTO onnistui, TUNNARI ok

Sitten ke 18.9. normaalit tehisharkat, joissa tehtiin jälleen
1) SEURUUN aloituksia, siirtymä, seuruun aloitus jne. toistoja. Liikkuri häiriö
2) KAPULOIDEN nostoa itsenäisesti
3) LT namipurkein
4) Z liikkuroituna
5) NOUDON palautukset
 Ripa tekee ihan jees kunhan vain olen itse rento ja varma, tähän pitää pyrkiä kokeessakin !

Myös to 19.9. piti pikkasen treenata kera Nean ja Charlotten. Kapulan ottamiseen saatiin hyvä vinkki, joka toimi hyvin: kapula toisessa kädessä ja pallo (palkka) toisessa ja heti kun ottaa kapulan suuhun niin vapautus pallolle. Hetken mietittyään Ripa toteutti treenin hyvin. Tätä lisää !

Ma 23.9. alkoi Tiina K. pitämä VOI-AVL omat ongelmat -kurssi, jossa otin jälleen esiin tuon Ripan haluttomuuden kapulalle. Jälleen hyvä vinkki: kapula maassa ja lihapulla tms kädessä, toivotaan koiran oma-alotteisesti menevän kapulalle ja jo pelkästä lähestymisestä naksu ja palkka lentää vastaavaan suuntaan. Tätä toistetaan ja tehdään kapulasta über ihana. Toimii hyvin kotitreeninä.

Ke 25.9. tehisharkat ja vuorossa kokeenomaiset, joissa VOI-liikkeistä seuraavat arvostuleineen:
* Li / nosti hyvin katseen, vähän hidas istuminen, odottaa hyvin, loppu hyvä
* Lt / hyvä maahan meno, vinkuu, ensimmäisessä stopissa ohjaaja käskee maahan, mutta koira jää seisomaan (onneksi), toisella hyvin maahan, vauhti on tasainen, vino pa
* Ruutu / lähetykseen tupla käsky, ilman stoppia hyvin maahan, tarkkaavainen ilma ruudussa, seuruuseen tulo hyvä
* Hn / ei kontaktissa käskyssä, pyörittelee kapulaa vaikka se on oma, nosto toisella, palautusvauhti hitaampi, tuo vinoon, pa hidas
* Tunnari / tarkkaavainen odottaminen, ei kontaktissa käskyssä, otti oman mutta pudotti, otti uudestaan, hidas palautus, pureskelee, ei istu eteen, hyvä pa
* Pi / kääntyi vinosti kohti viereistä kenttää häiriön vetämänä
* Pm / meni maahan viereisen käskystä, 3,30 min kohdalla pää maahan, nosto 3,40 min kohdalla, koira "lässähti", hidas ps
Oma huomio: jännitys, ei rento, epävarma, todellakin kisamainen minä. Tästä olisi päästävä eroon !
http://www.youtube.com/watch?v=vg98c1Y1hA0&feature=youtu.be

HAKU
Pitkästä aikaa päästiin hakuharrastuksen pariinkin la 21.9.  Tuusulaan Rykmentintielle, mikä ihan vieras maasto. Varasin Ripalle neljä pistoa liikkuvilla maalimieheillä, joista toinen oli Sari ja toinen Heikki. Kyllä oli upeat pistot ja ilmaisut. HK1 alkoi tuntumaan aika mahdolliselta hakuosuuden puolesta - vielä tottis ja esineruutu vain kuntoon - öhöööm ja just joo ;) Seuraavalla keralla päätettiin ottaa koira haltuun maalimiehellä ennen palkkaa.
Esineruututreenit saatiin kivasti aikaan ti 24.9. Ojangon metsään ja hyvin alkoi myös tämä vieraalla esineellä. Lähtö oli hyvä, työskentely varmaa ja palautus ok. Ja myös tämä oli hurjan hauskaa !

PAIMENNUSTA
Somerolle päästiin monen muun kera viettämään mukavaa syksyistä paimennusiltapäivää grillimestari-Kimmon ruokia nauttien to 26.9.
Kävin Ripan kanssa kolmesti Peten johdolla isolla laumalla.
Eka kerta oli lämmittelyä ja Ripa ei toiminut yhtään, paineistui myös Peten läsnäolosta. Toka kerta oli jo parempi, mutta tarkkaili minua ihan liikaa ja omatoimisuus oli kadoksissa. Kolmas kerta oli jo paimennusta ja Ripa toimi hyvin ja oli itsenäisempi (muistin antaa olla) ja heti toimi loistavasti.
Kun nyt jatkossakin luottaisin koiraan antaisin vain mennä omalla painolla, niin lopputuloskin voisi olla yhtä loistavaa kuin tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti