perjantai 13. syyskuuta 2013

Viikot 35-37; Aksaa, tokoo ja paimennusta

Ihan alkuun Nean ottama kuva Ripan perjantai 13. päivä fiiliksestä


AGILITY
Ripan kanssa oltiin haikein, erittäin haikein mielin viimeisissä Juuson agilityryhmän treeneissä ke 28.8. Kova ikävä on jo tullut kaikkia treenikavereita, onneksi heitä näkee vielä harrastuksien parissa :)
Syy treenipaikasta luopumiseen oli pitkän harkinnan tulos: Minun jalat on vaan niin huonossa kunnossa polven sijoiltaan menemisien ja nilkan murtuman jälkeen, että valitsin tokon tehisryhmän agilityn sijaan kun tehisryhmään pääsimme. Näin ehkä saan varjeltua jakojani paremmin. Toki tulen jatkossa treenaamaan agilitya omatoimisesti ja kisaamaan, mutta treenipaikan saa nyt joku todellinen agilityharrastaja. Nea tulee varmaan jatkossa myös enemmän viemään Ripaa Annen ryhmään, jotta taidot ei ruostu.

TOKO
Tokon tehisryhmä aloitti toimintansa palaverilla 31.8. Sanna T:n luona. Jatkossa tehistreenit kirjataan omaan blogiin vuorotellen jokaisen tehisryhmäläisen kirjoituksin :   http://tokotehis2014.blogspot.fi/
Kahdet treenitkin jo pidetty ja hyvin alkaa ryhmän jäsenet sulautua yhteen.
Odotukset tehikseen ovat korkeat, sillä viimeksi (2011-2012) tehikseen kuuluessa Ripa edistyi oikein mukavasti ja samat odotukset nytkin.

Tokoleiri kutsui 6.-8.9. Hartolan Kunkkulan koirakeskuksessa:  http://www.kunkkulankoirakeskus.fi/  Mukavat puitteet ja todella kivat kaverit sekä onnistuneet järjestelyt takasivat unohtumattoman leirin. Kouluttajina olivat Jenni Ojala ja Virve Sormunen sekä luennoitsijana Oili Huotari.
Todella hyvät vinkit lähti matkaan:
* palkkaus palloon vain "jes" sanasta ja pallo vain roikkuu
* Ripalle opetettava / annettava kasvaa röyhkeyttä
* seuruun aloitukset siten, että alkaa täyskäännös oikealle ja ylävartalo kiertyy oikealle, jolloin koira jo nousee ylös, jotta kontakti säilyy. EI SIIS seuraa vasenta jalkaa. Pallo palkka oikealta "jes" ja vain roikkuva pallo
* ohjaaja on passiivinen ja koira aktiivinen, ei palkata passiivisuudesta !
* ruutuun lähetys lähetä siten, että ohjaaja käy ruudussa oikeassa paikassa vain seisomassa ja palaa koiran viereen ja lähetys. Mikäli koira oppii hyvin ja VARMASTI oikean paikan, voidaan koira käskyttää jo heti maahan. Harkitse !? Ota kuitenkin kuuntelutreeninä myös "seis" -käskyllä
* kuuntelutreeniä päiväkävelyllä/lenkillä mm Z-seuruun jättö-käskyjä
* lt stopit siten, että pysäytys paikalle laitetaan kannellinen namipurkki ja koira "seis" / "maahan" juuri ennen purkkia. Väliin suorat lt palkalle. Nämä oli huippu hyvät treenit
* noudon palautukset eteen siten, että itse peruutan ja koira "seuraa" edessä. Palautuskulmia myös vaikeutettava vrt. ohjatun noudon palautus.
* temppuradat eli rikotaan kaavoja

PAIMENNUS
Somerolla käytiin ti 10.9. hakemassa vähän uusia oppeja hakukaariin. Anne ja Jade olivat myös paikalla ja päästiin hyvään vauhtiin kaarien alkuopeissa kahden tolppakoiran avustuksella. Oli jälleen tosi kivaa.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti