maanantai 29. heinäkuuta 2013

Kitee ASCA stock dog trial July 27.-28.7.2013

Tämä päivä koitti aiemmin kuin olin toivonut ja epätoivo löi päin näköä, auts. En ollut todellakaan valmis tähän koitokseen. Innoissani olin kuitenkin ilmoittautunut mukaan Miimin kannustamana ja nyt koitoksen aika oli käsillä.
Ripa oli tehnyt reilu vuosi sitten ASCAn radan epäonnistuen siinä pienillä sylilampaillakin, joten tavoite oli vain hyvä treeni vieraassa paikassa vierailla lampailla.
Matkaan lähdettiin perjantaina ja Villa Taivaannastaan http://www.taivaannasta.com/ saavuttiin noin klo 4 ip. Miimi oli varannut huoneet ja iso kiitos siitä hänelle ! Yövyttiin neljän hengen huoneissa, joissa ei kuitenkaan ollut kuin 2-3 ihmistä koirineen. Ripa nukkui autossa, koska oli lämpimässä huoneessa levoton.
La aamusta auton nokka kohti Pia Hjerpen maatilaa ja kisoja, joissa tuomareina olivat  Andrea Hoffmann USA:sta ja Anneke de Jong Hollannista.
Molempina päivinä alkuun menivät ankat, joiden paimennusta en ollut ikinä nähnyt ja ihan kivalta näytti, jopa niin kivalta että päätin joskus kokeilla Ripallakin. Sitten olivat vuorossa lampaat ja osittain aikataulullisesti päällekkäin naudat. Nautoja en juurikaan ehtynyt nähdä (pahus), kun piti omaa vuoroa ja toisten suorituksia katsoa lampailla.
Olin laatinut jonkinmoisen suunnitelman, mutta kun näin kisalampaat kaikki suunnitelmat karisivat. Olihan liikkuvia ja osin isoja sekä raskaita lampaita. Pelkäsin jalkojen puolesta nyt ihan tosissaan ja vielä enemmän kuin yksi loukkasi polvensa lampaan syöksyessä päin kovaa vauhtia. Pieni paniikki alkoi ottaa ylivallan.
Lauantaina vuoroni oli 6. ja vuoro lähestyi uhkaavasti. Eli ei muuta kuin areenalle. Ajatuksena oli vain kontrolloida koiraa mahdollisimman paljon ja rauhoittaa tilanne heti alussa. Otto häkistä sujui loistavasti ja sitten yllättäen unohdin koko kisan ja keskityin 110% radan suorittamiseen muistaen monet hyvät opit.
Häkistä oton jälkeen lampaat painelivat heti hurjaa vauhtia karkuun. Odotin Ripa maassa mihin lampaat asettuvat ja lähestyin niitä antaen suojaa, kun koira kaartaa taakse. Heti koiran ollessa vajaassa tasapainossa astelin itse taaksepäin ottaen lampaat haltuun ja koira seis/maahan. Nyt oli kiva tuttu tunne, jihaa !
Sitten vaan menoksi. Eka portti ok, toka portti ok, mutta sen jälkeen melkein kaikilta lampaat karkasivat varikolle. Minä en halunut niiden tekvän niin ja asetin Ripan etuviistoon estämään lampaiden syöksyä varikolle ja onnistuin siinä todella hyvin. Häkitys meni myös hyvin.
Tuloksena oli huikea sija 2. pisteillä 86 ! Vau !
Sunnuntaina uusi yritys ja vuoro oli vasta toka vika, joten odottamista riitti ja paineet alkoivat kasaantua varsinkin, kun olin lupautunut antamaan Ripalle enemmän vapauksia eli ei koiraa mahaan ja vähän lisää omatoimista työskentelyä, joten suunnitelma  B tai mikä sitten lie.
Alku oli aikas vastaava kuin lauantaina, mutta sitten porttien 1 ja 2 välissä oli säätöä, joka kuitenkin meni lopulta ok ja portin 2 kuljetus varikolle oli tosi kiva. Häkitys oli sitten ihan syvältä, kun en oikein suunnitellut ja avasin häkin ovea ihan liian niukasti, jolloin ensimmäinen lammas "ui" portin ja pressun väliin. Onneksi pääsi pois, mutta ihan turha moka ja pisteitä karisi :(
Tuloksena oli kuitenin huikea sija 3. pisteillä 83 ! Vau !

Ripa on nyt TK1 TK2 Mi Sombra Captain Cook STDs

Kiitokset saavutuksista kuuluu ehdottomasti treenipaikoille Hilu/Kausala, Marika ja Kimmo/Somero, Aino/Vantaa ja Leena/Sipoo, joista opit ja pienin pieni kokemus on saatu, sekä Miimille ja Hannalle jotka kannustivat osallistumaan.

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti