tiistai 9. syyskuuta 2014

Yks jos toinenkin laji ylitse muiden tänä kesänä

Tämä kesä on ollut mahtava, en olis voinut parempaa toivoa. 

Kaikkiin koulutuksiin Ripa vastasi loppukesästä hyvin ja saimme nauttia koulutuksen hedelmät. Opit oli mennyt hyvin perille.

Paimennuksen osalta isoin opetusjakso oli Kiteellä alkukesästä. Siellä Ripa sai tehdä ihan oikeita hommia ja ”miehestä” otettiin mittaa. Ripa täytti kaikki omat odotukset ja oppi itsevarmuutta roppakaupalla.
Somerolla käyntejä jatkettiin tasaiseen tahtiin ja treenien haasteellisuutta lisättiin kesän aikana.
Lisäksi Kirkkonummella ollaan pyörähdetty silloin tällöin omatoimitreeneissä, jolloin treenattu mm häkitystä, pidempiä hakuja, etäisyyttä kuljetuksessa, poispäinajoa, pillin käyttöä jne. 
Ihan viimeisenä päästiin hoitamaan Sipooseen lampeja, jotka olivat todella poikkeuksellisia Ripalle: Toiset hyvin arkoja ja juoksivat ilman rauhoittumista. Näiden kanssa Ripa kuitenkin innostui pitkään hakukaareen – vihdoinkin. Toiset taas olivat jukuripäitä ja välillä paimennus meni vähän nurinkurisesti, kun ensin meni Ripa ja sitten lammas – huoh ! Tätä tilannetta ei vain saatu korjattua, sillä Ripa sai pikkasen isomman tällin kylkeen ja ajatteli että viisaampi vain väistellä. Toivottavasti ajan kanssa unohtaa ja itsevarmuus voittaa.

Joten mahtavaa ja opettavaista on ollut eri paikoissa ja eri lampeilla.
Treenityö kantoi ison sadon 31.8.2014 Somerolla pidetyissä paimenkokeissa, joissa Ripa sai koularin PAIM2 pistein 83/100, ERI ja luokkavoitto. Ensi vuonna 3-luokka kutsuu ja siihen asti treeniä treeniä.
Ripan pisteet:
Häkki 25/25
Ohitus 15/25
Kuljetus ja ohjaaminen 18/20
Pysähdys 10/10
Toimintatavat 15/20
Yht. 83/100

Ripan paikka HSKH ry:n tokotehiksessä päättyi kesän lopulla eikä haettu tehikseen enää tulevalle kaudelle, tuskin olisimme päässeetkään. Mennyt kausi oli todella takkuinen alkuun ja vasta hallikautena sekä kesällä olleet Oili Huotarin koulutukset avasi todella silmäni. Pienen itsekritiikin kautta minusta kehittyi anteeksi antava pikkunatsi, jonka koulutuksella Ripan kaikki osa-alueet paranivat. Tässä treenissä minulla oli tukena tehisryhmäläiset, aina niin mainiot Lahnat sekä tietty oma tytär. Kiitos heille. Kaiken vääntämisen jälkeen vihdoinkin saimme täyteen kauden tavoitteen ja satoa korjattiin tokokokeessa Hyvinkäällä 7.9. josta Ripalle VOI I –tulos pistein 290, luokkavoitto (ainut luokassaan). En tiedä mitä koirassa on tapahtunut, mutta kaikki meni aikas nappiin.  
PM 10
Seuruu 8
Istuminen 10
LT 10
Ruutu 7
HN 10
Metalli 10
Tunnari 10
Kauko 8
Kokonaisvaikutus 8  

Agility ja haku –harrastukset ovat kesän aikana jääneet paitsioon, mutta kaikkeen ei vaan riitä aika eikä virta. Nuo harrastukset pidetään kuitenkin repertuaarissa ja aktivoidaan ajan sallimissa rajoissa.  

                                                               Ripa Sipoossa
                                                                  Trio pellolla
                                                     
Ps. joutuukohan Ripa pikkasen koville kun raukka joutuu treenii joka ilta ja joskus jopa kolmea
lajia ? :o Pitää saada jostain pentu, eiks vaan ?? Pentu pentu huhuuu missä ooot !?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti