sunnuntai 18. elokuuta 2013

Viikot 32 ja 33

Aika rientää taas siivillä eikä tunnu riittävän blogin kirjoitteluun, joten jostain muistin syövereistä yritän kaivella parin viikon takaisia juttuja, mikä on dementikolle aikas vaikeaa, mutta onneksi kännystä/kalenterista löytyy tärkeimmät päivät tapahtumineen.

TOKO
MT3 kurssi käynnistyi 6.8.13 Heurekalla tauon jälkeen ja kunhan oltiin oikealle tapaamispaikalle löydetty niin kokeenomaista suoritustahan piti yrittää oikein arvostelujen kera. Arpaonni oli suosinut minut aloittajaksi ja kylmiltään viimeisenä ja pikkasen myöhässä tulleena olin sijasta vallan mielissäni (just jooo!).
Paikkaistumiset oli jo pidetty, mutta makuuseen ehdittiin.
Kommentit seuraavasti:
* PM / alas meni hyvin, mutta sivulle tuplakäskyt ja valahti lonkalle kesken makuun
* Seuruu / pientä ääntä alussa, hyvät PA:t alun käännöksissä, hyvä kontakti ja iloinen häntä :) Askelsiirtymissä vasemmalle ohjaaja käänty liikaa, hidas ja PA vino. Hyvä hidas kävely. Juoksussa jää hieman. Hyvä kokonaisuus !
* Tunnari / hyvä etsintä, varmistelee enenn oman ottoa, paluussa vähän häröä (?), hiukan muljaa kapulaa ja hyvä luovutus
* Ruutu / voimakas vartaloapu lähetyksessä, hyvin suuntaa, voisi hetken seisottaa ennen maahan käskyä, hieman hidas lt ja katselee matkalla muualle vaikka laukkaakin. HYVÄ :)
* Tasamaanouto (metallinouto) / hyvä vauti kapulalle, mutta ei tahdo ottaa, ottaa hitaasti, vino palautus ja vino PA lopussa
* Hyppynouto / vasta 3:lla käskyllä (ötökkä pyörii ympärillä), kapula hukassa, mutta hyvin työskentelee, vino luovutus ja vino PA (kehänauha pyllyssä)  
* Sosiaalinen palkka / hyvät alut :) Koira kukee koko ajan hyvin mukana. Hyvältä näyttää. Yllätyksiä kesken liikkeiden.

Ojanko-treenit 11.8.13 yksin
* Hyppynouto / OK, innokas
* Metallinouto / onnistui hetsillä ja innostaen hyvin
* Lt / kierroin pysähdys ok ja tasamaa lt maahan. Saisi olla nopeammat reaktiot käskyyn !
* Seuruu / aika ok BH kuvio ja pikku pätkiä palkaten
* Kaukot / pikkasen hajos
Kokonaisuuten olen tyytyväinen.

Ojangon halli -treenit 12.8.13 yksin
* Seuruu / tempoa vaihdulta ja kontakti tippuu, jotain pitäis tehdä ...
* Nostoja / ihan jees
* Kaukot / lista apuun, koska viimeksi meni hajalle ja nyt täydelliset
* LT / kieroilla ihan huonot, vire ?!

Ojanko BH-treenit 16.8.13 porukassa
Taas itsellä jännitys päällä ja koira sen mukainen. Koskakohan sitä oppii ottamaan rennosti porukassa ?
Lopputreenit meni onneksi hyvin ja koira palkkaantui pallosta todella hyvin. Seuruukin oli jotain taivaallista meidän mittakaavassa.

HAKUA 9.8.13 Jussla
Nina, Ripan kasvattaja, kävi Suomessa ja päädyttiin hakutreeneihin, missä Ripalta ihan tasainen suoritus. Onneksi jottei tarvinnut hävetä ;)

PAIMENNUS
Jaahas se meidän harrastus, joka piti olla vain "just for fun" -harrastus onkin muuttunut meidän menestykseksi - mitä ihmettä !

Askola 10.8.13 Ranch/Yard Trial (epäviralliset)


Sijoitus 4/8 ja kuten kuva kertoo muut osanottajat bc-rotuisia. Lampit olivat todella vilkkaita ja rata oli monelle liiankin haastava kuten meille. Pisteitä 62/100. Innokkaana odotellaan seuraavia.

Somero 14.8.13 valmistavat treenit viikonlopun kokeeseen. Häkistä otto ei sujunut sitten millään, Ripa ei vain suostunut lähtee kiertää lampaita häkissä ja häkityskin epäonnistui useimmin kuin onnistui.

Somero 17.-18.8.13 Kennelliiton PAIM-koe
* 17.8.13 PAIM-E pistein 96/100 sija 3/10.
* 18.8.13 PAIM1 pistein 68/75 sija 1/11, jihaaaa !!
Olen enemmäin kuin ylpee ja aivan sanaton Ripan suorituksesta.
Tuomari kehui Ripan työskentely mm lampaiden lukutaitoa ja meidän yhteistyötä. Lauantaina miinuksia saimme pysäytyksessä, jossa asetin koiran pikkasen vinoon vartioon ja lauma pääsi valumaan mukanani sekä tietoisesti laudun vartioinnissa lähestyin koiraa hakukaarta varten.
Sunnuntaina pistemenetyksiä tuli Ripan herpaantuessa kerran haistelemaan maata (HYI!), laidunosion lopun hakukaari ei ihan onnistunut, rännin suulla sunnittelua, tieosuudessa oli pikkasen säätöä vetopaikan suhteen, mutta lampit pysyivät merkityn alueen sisällä ja häkityksestä -1, syy ?     
Kolme koirakkoa oli samoilla pisteillä 68/75, mutta meidän suoritus oli nopein ja siten sijoitus 1.
Tositoimissa Ripa osasi ihan hyvin mennä häkkiin ja nätisti ottaa lampit ulos sekä heti aktiivisesti haki lampit minulle. Eli valmistavat treenit olivat vain hämäystä :)
Nyt treenisuunnitelmaan: häkityksien vahvistus, laajemmat hakukaaret ja poispäinajo. Eiköhän nuo riitä talvikauden ohjelmaksi tähän lajiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti