torstai 27. kesäkuuta 2013

Hottia on kera tokon, aksan, haun ja paimennuksen

Ilmat lämpeni tai suorastaan kuumeni. Ei oikein jaksa tehdä mitään, mutta onneksi vielä viikolla 25 tuli tokoiltua omatoimisesti sekä tiistairyhmätreeneissä.

Ti 18.6. MT3 Pian ja Mervin vetämä tokokoulutus
Ohjelmassa jäävät ja noudot.

Jäävät tehtiin Z:ssa ja Ripa teki kaikki ihan hyvin ja seuruu oli loistavaa. Vähän ehkä hitaat jäävät, mutta kuuliaisesti teki.

Hyppynouto lyhyemmällä heitolla oli hieno ja saatiin Pialta kehut, jee !
Noutovinkki: Laitetaan maahan monia kapuloita (puu ja metalli) ja odotetaan, että koira itse tarjoaa nostoa ja heti nostosta palkka. EI palkkaa jos "leikkii" tms kapulalla. Tätä ollaan menneellä viikolla kokeiltu ja ihan loistavaa - osaa jo tarjota.

Minua ihmetyttää Ripan motivaatio ja moottorin jytinä. Ei ole Ripa ennen ollut vastaava. Tekee täydellä sydämellä töitä minulle ja häiriöitäkin saa olla.

Ke 19.6. aksaa Juuson ohjauksessa
Nea oli estynyt, joten minä ohjasin Ripasta ja hienosti meni vähän mutkikkaampikin rata. Jälleen kerran sain todeta, että kepit ja kontaktit on mun pelastus, jotta pysyn koiran menossa mukana. Hyvin tuo takaaohjauskin sujuu ja Ripahan on hyvä irtoomaan. Voisikohan sitä vielä joskus kisata (?) - ihan vain varovasti.

Su 23.6. Hakua Jusslassa
Toinen kerta HSKH:n uusiutuneessa hakuryhmässä. Ekalla pistolla Ripalle oli maalimiehenä Kalle, jota ei viimeksi arkaillut, mutta nyt haukkui pari kertaa ja palasi luokseni, pistin uudestaan maalimiehelle ja sama juttu. Kolmannella kerralla pysyi ja ilmaisi ihan ok. Saattoiko johtua luonnetestistä ?!
Toinen pisto meinasi mennä ekan uusintana, mutta maalimies oli fiksu ja kehui Ripaa alkuhaukuista, joten pysyi loppuun asti maalimiehellä. 
Kolmas pisto oli jo ihan Ripan oloinen ja varma.
Hakutreenaus tulee syventymään esinehakuun Hanna T. opastuksella lähiviikkoina. Jihaa !

Ke 26.6. Aksatreenit jäi väliin kuumuuden takia - huh huh hellettä
Mutta tokoiltiin illasta Leppäkorven koulun kentällä ja taas Ripa yllätti motivaatiolla. Seuruu oli jotain niiiin über prima että oksat pois. Tehtiin myös lt ja ruutua, jossa tuli hyvin seuraamaan lopussa. Paikkamakuu oli hieno.

To 27.6. Somerolla
Kun nyt ilmosin Kiteen ASCA FI kisoihin 27.-28.7. niin piti lähtee harjoittelemaan häkityksiä ja ottoa. Ekalla sessiolla häkitys meni jo ok, mutta Ripa ei mielellään mennyt yksin häkkiin ottamaan lampaita ulos, joten autoin aika paljon. Toka otto oli jo Ripalle ihan "pice of cake", joten ylitimme itsemme.
Tokalla sessiolla minulla yliyrittämistä ja "sitä saa mitä tilaa", joten meni aluksi vähän poskelleen kunnes rauhoitin tilanteen (=itseni) ja palautettiin ekan session fiilis. Tosi hyvä fiilis ja Ripa oli jälleen ihan cool !

Pe 28.6. nokka kohti Pieksamäkeä ja tokon SM kisoja, joihin Nea ja Maisa ottavat osaa. Tsemppiä heille kisaan !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti